Hírek

2007.05.19. 09:56

Szvinges nyári lüktetés

Ma még Hollandiában a Breda Jazzfesztiválon lép színpadra a Cotton Club Singer, holnap már az Etyeki Pincefesztivált ejtik útba, ahonnan Budapest felé veszik az irányt egy éjszakai buli kedvéért.

Szabó Zoltán Attila

kep45224>Bátran kijelenthetjük: zökkenőmentesen sikerültek a tagcserék, a Szűcs Gabriellát és Kozma Orsit váltó lánykettős (Mezőfi Gabriella és Bartus Patrícia) már az első közös bulin, az Uránia Nemzeti Filmszínházban igazolta, hogy a Cotton Club Singers „négyesfogata” teljes. László Boldizsár zenekarvezető is így érzi és fél évvel a történtek után nem titkolt örömmel újságolja: „a csapat jobb, mint valaha”.

Két napja a 37 éve jegyzett jazzfesztiválon, a hollandiai Bredában éneklik kedvenc szvingjeiket. „Hihetetlen itt a hangulat. Voltam már olyan fesztiválon, ahol estefelé a jelenlévők többsége már részegen kószált, így minden fellépő megszenvedett. Na itt egészen más a helyzet. Kulturált, kedves, a jazzért valóban rajongó emberek tömege járja a koncertsátrakat. A közönséget igazi ínyencek alkotják” – meséli László Boldizsár.

Az énekegyüttes jó hangulatban, lelkesen várja a közelgő hazai légyottokat, hangversenyeket is. „Breda után Etyek a következő állomás. A helyi borünnepen való részvétel szintén nagy megtiszteltetés számunkra” – summázza. Egyébként csak erre az egy vasárnapra három meghívásuk volt, amelyek közül egy magántermészetűt (László Boldizsár rendszeresen zenél a Danubia Szimfonikus Zenekarral) a zenekarvezető kénytelen volt lemondani. Így is maradt azonban estére még egy swing-szeánsz Budapesten, a zenekar Akácfa utcai állandó klubjában.

Az idei legnagyobb durranásra azonban június 26-ig még várni kell. Ekkor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ötven fős színpadi különítmény, sztepptáncosok, a konferanszié szerepében feltűnő Hajdú Steve, valamint Illényi Katica, Kaszab Tibor country-énekes és Tabányi Mihály társaságában idézik majd meg a Rádió Aranykorát.

László Boldizsár elárulta, a régi lányok – az 1995-ös megalakulás óta több énekes szirén, így például Zséda is megfordult az együttesben – közül most senkit nem invitáltak meg a bulira. Ott lesz viszont a kilencvenedik születésnapjához közelítő tangóharmonikás Tabányi Mihály, aki Lászlót idézve: „szintén maximalista, így nem csoda, hogy a Cotton Club Singers régi barátja…”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!