Hírek

2007.05.18. 15:59

Szegedi betegcsere: felfüggesztett fogházra ítéltek két kórházi dolgozót

BAMA

A szegedi betegcsere ügyben az elsőrendű vádlott beteghordót és a másodrendű vádlott szakápolót foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek pénteken a bíróság, s rájuk felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki.

Nem voltak írott szabályok, így azokat nem is szeghette meg az elsőrendű vádlott, érvelt az ügyvéd a szegedi bíróságon. A foglalkoztatási szabályokat csak kilenc nappal az eset után foglalták írásba, és csak ebben szerepelt, hogy a beteghordónak azonosítania kell a beteget. Éppen ezért az ügyvéd védence felmentését javasolta.

A másodrendű vádlott szakápolót szintén felmenttette volna ügyvédje. A harmadrendű vádlott védője kijelentette, a kórház a minimális feltételeket sem biztosította a  sürgősségi betegellátó szabályos működéséhez. A szegedi városi kórházból 2004. július 3-án tévedésből egy 80 éves férfi helyett egy vele azonos korú másik beteget küldtek koponyaműtétre a Szegedi Tudományegyetem idegsebészeti klinikájára.  Az idős ember az operáció után néhány nappal elhunyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!