Hírek

2007.05.18. 17:08

Medián: rossz hangulat, csökkenő Fidesz-előny

BAMA

Tovább romlott az általános közhangulat Magyarországon, miközben visszaesett a Fidesz támogatottsága – olvasható a Medián közvélemény-kutató legfrissebb kutatásában. Az általános közhangulat továbbra is igen kedvezőtlen: az áprilisi javulás után ismét romlottak a gazdasági várakozások, és 69-ről 72 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik szerint az országban általában rossz irányban mennek a dolgok – áll a felmérésben.

A Fideszt támogatók aránya a teljes népességben 41-ről 37 százalékra csökkent, miközben az MSZP támogatottsága továbbra is 23 százalékos. Idén ebben a hónapban volt a legalacsonyabb a választási részvételüket biztosra mondók és a pártpreferenciájukban bizonyosak aránya.

A legnagyobb ellenzéki erő támogatottságának visszaesésével párhuzamosan jelentősen csökkent Orbán Viktor népszerűsége (48-ról 43 százalékra), a hónap vesztese azonban Dávid Ibolya, akinek áprilisi 55 százalékos támogatottsága 50 százalékra süllyedt.

A miniszterelnök népszerűsége érdemben nem változott: egy hónapja a megkérdezettek 29, most 28 százaléka látná szívesen fontos politikai szerepben. Gyurcsány Ferencnél csak Horváth Ágnes népszerűtlenebb: az új egészségügyi miniszter 22 százalékos népszerűségi mutatóval debütált a listán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!