Hírek

2007.05.22. 16:03

Üzleti érdek is állhat a pertársaság mögött

Egy felmatricázott sportautó fogadja azokat az autóreklámozásban csalódott ügyfeleket, akik a hírekben közzétett internetes honlapon keresztül (www.caramell.extra.hu) csatlakoznának az Il Ferro ellen alakuló pertársasághoz.

N. M.

Az említett portál ugyanis egy újonnan megjelent, CARamell névre hallgató reklámautós cég szolgáltatásait, illetve a feleslegessé vált autós matricák kedvező árú, szakszerű eltávolítását hirdeti. Ráadásul semmi utalást sem tartalmaz arra vonatkozóan, hogy itt lehet csatlakozni a pertársasághoz.

Pórul járt ügyfélként felhívtuk a honlapon található mobilszámot. Kérdésünkre először eligazítottak minket, hogyan csatlakozhatunk a pertársasághoz (küldjük el e-mailen az adatainkat, és telefonon megkeresnek), miután a CARamell által nyújtott matricázós szolgáltatásról kaptunk rövid tájékoztatást. A „matricalevakarást” is végző cégnek a pertársaság kapcsán összegyűjtött ügyfélinformációk részletes adatbázist jelenthetnek az újonnan induló reklámautós vállalkozáshoz. A társaság a volt Il Ferro-s alvállalkozó, a V-Detty 27 Kft. ügyvezető igazgatója, Kajtár András érdekeltségébe tartozik, aki korábban felszámolási eljárás indításával fenyegette meg a céget. „Kajtár Andrást számos hirdető kereste meg, hogy szívesen reklámoznának autókon, csak nem az Il Ferróval. Ezért döntött úgy, hogy autómatricázós üzletbe kezd” – tájékoztatta lapunkat Menyhért Mészáros László, a vállalkozó médiatanácsadója, aki egyben az alakuló pertársaság szóvivője is. Elmondása szerint a CARamell nem az „Il Ferro-s” működési modellt fogja követni : itt nem lesz regisztrációs díj, viszont pénzt is csak akkor kap az ügyfél, ha találtak hirdetőt a kocsijára.

A szóvivő szerint eddig háromszázan jelentkeztek a pertársasághoz, ez a szám számításai szerint a tízszeresére is emelkedhet. Konkrét jogi lépést elmondása szerint akkor tesznek, ha történik valami fejlemény a rendőrségi nyomozásban, vagy az Il Ferro júniusi fizetési ígéretével kapcsolatban. Megkerestük Körmendi Ákost, az Il Ferro ügyvezetőjét is, aki csak annyit közölt, hogy a közeljövőben mindenkit tájékoztatnak az ígért kifizetésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!