Közélet

2015.03.30. 19:14

Habis László: nem korrekt az egri és a felnémeti emberek összeugrasztása

Eger polgármestere kommünikében reagált a Jobbik egri országgyűlési képviselőjének múlt pénteki sajtótájékoztatójára.

HEOL

„Mirkóczki Ádám pénteki sajtótájékoztatójára reagálva utaltam arra, hogy 2011-ben a Közgyűlés egyhangú szavazatával támogatta a felnémeti városrészbe tervezett gondozói ház pályázatának újbóli beadását”, írja Habis László közleményében, mely az alábbiakban folytatódik:

„Egyes orgánumok közlésével ellentétben nem mutattam vissza a Jobbik képviselőire, de emlékeztettem a nyilvánosságot a támogató szavazatukra. Becsülöm azt, hogy állásfoglalásukkal megerősítették a korábbi önkormányzati ciklusban hozott határozatot, amelyet már az akkori jobbikos képviselő is támogatott. 
 
Ez a 2011-es, konszenzusos döntés megítélésem szerint példaértékű mozzanat volt Eger Közgyűlésében, hiszen jelentős, szociális kérdésről van szó. Nagyon fontos, hogy a testület egységet tudjon felmutatni, higgadtan, érvekre és nem indulatokra, vagy érzelmekre alapozva irányítsa a városunk közügyeit.
 
Éppen ezért nem tartom korrektnek, hogy Mirkóczki Ádám egri, és felnémeti-egri emberek összeugrasztásából, ellentétek szításából akar politikai tőkét kovácsolni. Ezzel bizonyítja, hogy őt a hajléktalan emberek sorsa valójában nem érdekli.
 
Mirkóczki Ádám nem él a városunkban, főként akkor vesz részt az egri közéletben, amikor választások vannak ” – zárul Habis László hétfő este kiadott kommünikéje.

A nagy vitát kiváltó hajléktalanszállóról korábbi írásunkat ide kattintva olvashatja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!