Balesetek

2023.05.22. 12:28

16 ember sérült meg a hevesi közutakon egy hét alatt

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint, az elmúlt héten megyénk közútjain 11 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből négy súlyos sérüléssel, hét pedig könnyű sérüléssel végződött.

HEOL

Összesen 16 ember szenvedett sérülést, ebből négyen súlyosan, tizenketten pedig pedig könnyebben sérültek meg – tájékoztatta portálunkat Soltész Bálint a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. 

Hozzátette azt is, hogy a balesetek oka öt esetben a sebesség hibás megválasztása, további egy-egy esetben az elsőbbségi jog meg nem adása, a gyalogos szabályok megszegése, a kanyarodási szabályok megsértése, a figyelmetlen, gondatlan vezetés, műszaki hiba, és szabálytalan hátramenet volt. Ezen balesetek egyikénél még ittas is volt a gépjármű vezetője!

 

Vármegyénk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet az alábbiakra:

  • Gépjárművet vezetve vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse.
  • Ittasan ne üljön a volán mögé!
  • Járművezetőként a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet fokozott óvatossággal és körültekintéssel közelítsük meg. Amennyiben gyalogost látunk, biztosítsuk az úttesten történő átkelése során az elsőbbségét.

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kérnek mindenkit fogadják meg tanácsainkat, hogy mindenki hazaérjen!

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában