Katasztrófavédelem

2023.06.13. 16:40

Tetejére borult autóból kellett kiemelni egy embert Hevesvezekénynél

Hétfőn 11 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába.

HEOL

Tetejére állt autóhoz érkeztek a tűzoltók

Forrás: Hevesi KVŐ

A vármegyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint a 8 műszaki mentést összesen 5 hivatásos, 1 önkormányzati és 3 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Mint arról beszámoltak, hétfőn reggel az út menti árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó Hevesvezekény határában. Az autó vezetőjét a hevesi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt kiemelték a kocsiból, az egység áramtalanította a járművet. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Veszélyesen megdőlt egy fa Egerben a Kovács Jakab utcában. Reggel az egri hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be és szüntették meg a veszélyt.

Délután az egri hivatásos tűzoltók Egerbakta határában egy útra dőlt és a forgalmat akadályozó fát távolítottak el.

Írtak arról is, hogy ugyancsak délután Bélapátfalva és Szilvásvárad között egy három méteres faág autóra szakadt, a bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók távolították el az ágat.

A parádi önkéntes tűzoltók Parádon, a gyöngyöstarjáni önkéntesek településükön egy ingatlanból és egy aknából vizet távolítottak el szivattyúkkal.

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat tegnap kora este Egerbe, egy Árpád úti társasházhoz. Az egyik lakás fürdőszobájában az átfolyós vízmelegítő környezetében a tűzoltók mérései is kimutatták a gyilkos gázt. Az egység megtiltotta az eszköz használatát, a helyszínre vonultak a gázszolgáltató munkatársai is. A ház lakói nem szenvedtek mérgezést.

Este Heves város hivatásos tűzoltói városuk Kolozsvári utcájában egy telefonvezetékre dőlt fát távolítottak el motoros láncfűrész segítségét.

Sokan csak a fűtési szezonhoz kötik a szén-monoxid szivárgással összefüggésbe hozható baleseteket, holott sok háztartásban gázüzemű fali vízmelegítővel, kazánnal állítják elő a meleg vizet, így a szén-monoxid-mérgezés veszélye egész évben fenyeget. A nagy melegben is megnőhet a szén-monoxid kialakulásának a veszélye, mert a kéményben légdugó alakulhat ki. A kéménybe beszorult hideg levegő miatt a vízmelegítéskor keletkező füstgáz visszaáramolhat a lakásba, ami tragédiához is vezethet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában