kisfüzes

2018.03.01. 15:53

Adóparadicsom lehet a kis faluból

A Pétervásárától öt kilométerre található község a legkisebb megyei település.

B. K.

Januártól kisebb „helyi­ adóparadicsom” lehet Kisfüzesből, hiszen az iparűzési adó mértékét kettőről 1,4 százalékra csökkentette a képviselő-testület.

Építmény-, telek-, kommunális és idegenforgalmi adó nincs a kistelepülésen. Szeretné az önkormányzat azokat a vállalkozókat idevonzani, akik a környező városokban adómaximumot fizetnek.

A Pétervásárától öt kilométerre található község a legkisebb megyei település, állandó népessége alig haladja meg a százhuszat. Menyhárt Balázs polgármester szerint a picinyke falu nagy fejlődés előtt áll. Két éve felújították a művelődési házat, tavaly kiépült a telekommunikációs hálózat, falugondnoki szolgálat kezdte meg működését, új köztéri alkotások születtek. Idén uniós forrásból újjáépül a községbe vezető bekötőút, korszerűsítik az orvosi rendelőt is magában foglaló polgármesteri hivatal épületét, szennyvízhálózat létesül.

A fejlesztések révén, továbbá a vonzó természeti környezet kiajánlásával szeretnének kitörni az elöregedés és a zsákfalujellegből adódó bezártságból.

Címkék#Kisfüzes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában