elismerés

2020.04.15. 07:51

Döntöttek Gyöngyösön a Pro Civitate díjakról

A Gyöngyösi Kézilabda Klub, a Bugát Pál Kórház szemész főorvosa és egy vállalkozó is a díjazottak között.

SZ. M. L.

20200316 Sajtótájékoztató a városházán a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről - Hiesz György és Maka Piroska - Gyöngyös

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Az önkormányzat döntése értelmében a város legrangosabb kitüntetése, a díszpolgári címmel együtt járó Pro Civitate díj egyéni jutalmazottja idén dr. Elek Ilona, a Bugát Pál Kórház szemész főorvosa és Palik Tibor vállalkozó. A csoportoknak adható elismerést a Gyöngyösi Kézilabda Klub érdemelte ki.

– A díjátadót a tavasz végi városnapon tartották eddig, ám a jelenlegi helyzetre való tekintettel, ez egyelőre elmarad, de a járvány után gondoskodik róla az önkormányzat – tájékoztatta lapunkat az önkormányzat.

Dr. Elek Ilona több évtizedes kimagasló szakmai pályafutásával, tudományos munkájával, a Bugát Pál Kórházban, valamint az orvostársadalom civil és szakmai szervezeteiben végzett tevékenységével érdemelte ki az elismerést. Munkája, karitatív tevékenysége példaértékű, közölték. Díjazottként olyan, a Pro Civitate kitüntetéssel már rendelkező gyöngyösi személyiségek mellé sorakozhat fel, mint Fejes András, Kiss Ferenc, Pintér László, Gulyás Zoltán, Győri Imre, Lukács Tóth Gyula.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában