Jeles nap

2023.11.15. 15:02

A magyar tudományt ünnepelték a gyöngyösi campuson

Dr. Kocsis Károly akadémikus tartott előadást a MATE gyöngyösi Károly Róbert Campusán.

Szabó István

A Magyar Tudomány Ünnepe a gyöngyösi campuson

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Előadásra várták a magyarság története iránt érdeklődőket kedden a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) gyöngyösi Károly Róbert Campusára. A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a gyöngyösi campus és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Miskolci Akadémiai Bizottsága (MAB) közös programja a Károly Róbert Akadémiai Klub rendezvényeként zajlott.

A vendégek dr. Kocsis Károly akadémikus, az MTA MAB elnöke Magyarok a hazájukban és a nagyvilágban című előadását hallgathatták meg. Az előadó az általa szerkesztett Magyarország Nemzeti Atlasza új kötetének a Magyarország és a magyarok című fejezetéből válogatta mondandóját. 

Az előadást megelőzően dr. Bujdosó Zoltán, a gyöngyösi campus főigazgatója, valamint Domjánné dr. Nyizsalovszki Rita, a Károly Róbert Akadémiai Klub elnöke köszöntötte a vendégeket. Az előadás zárszavaként dr. Dinya László professor emeritus osztotta meg a gondolatait a hallgatósággal.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában