Melegétel osztás

2023.12.08. 16:16

Több mint hetvenen kaptak melegételt Egerben

Idén is elindította a melegétel-osztást a Vöröskereszt egri szervezete. Az első ebédet, egy adag babgulyást, kenyeret és egy kis édességet december 8-án, pénteken délben osztották ki.

Hornyák Réka

A Vörökereszt idén is megkezdte a melegétel-osztást

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A Magyar Vöröskereszt Heves Vármegyei Szervezetének munkatársai és önkéntesei 100 adag babgulyással várták a hozzájuk fordulókat, melyből mind el is fogyott. A melegétel-osztás idén is, valamint jövő év januárban és februárban, tehát egész télen folyik, minden pénteken a Klapka György út 9-es szám alatt. 

Az idei év első melegétel-osztása az egri borász, Rabóczki Attila támogatásából jött létre, aki a 2022-es évben a vármegyei vöröskereszt fő támogatója volt. A borász ezért elismerést is kapott a vöröskereszttől. 

Kosik Mária, a Magyar Vöröskereszt Heves Vármegyei Szervezetének területi vezetője is részt vett az ételosztásban, portálunknak elmondta, hogy idén már 31 éve szervezik meg minden évben az osztást. 

– Az ételosztást felajánlásokból finanszírozzuk, melyeket magánemberek, cégek, segíteni akaróktól kapunk, az ételt pedig a Szent József konyha készíti el. Idén olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a támogatókat nem kellett keresni, mert az emberek maguktól jelentkeznek felajánlásokkal. Boldogsággal mondhatom, hogy nagyjából jövő év február első hétvégéjéig minden pénteki melegétel osztásunkra meg van a támogatónk. Jövő héten pénteken fél tizenkettőtől várunk újra mindenkit – árulta el Kosik Mária, területi vezető, aki minden évben segít az ételosztás szervezésben. 

Elmondta azt is, hogy további adományosztással is készül még a Vöröskereszt. Jövőhét kedden a kapott és gyűjtött tartós élelmiszereket, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól kapott cipősdoboz szeretetcsomagokat osztják majd ki, 140 embernek. Reggel nyolc óra és dél között várnak mindenkit, aki előzetes értesítőt kapott az adományosztásról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában