Hosszúhétvége

2024.03.15. 08:01

Résen kell lenni, ha március 15-én tömegközlekedünk

Elővételre figyelmeztetnek a tömegközlekedési társaságok. A MÁV és a busztársaság járatai is meglepetést okozhatnak az ünnepen, ha nem tájékozódunk előre.

Heol.hu

Március 15-én a nemzeti ünnepnek megfelelően másképp járnak a MÁV és a Volán járatai. A tömegközlekedési cégek arra figyelmeztetnek, hogy a hosszú hétvége miatt jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. 

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik, a volán oldalán található lista folyamatosan frissül. A busztársaság kéri utasait, hogy minden esetben előre tervezzék meg utazásukat a www.menetrendek.hu oldalon. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva ezzel a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.

A vonatokra is érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is. A vonatközlekedésben a következő változások lesznek:

  • március 14-én a pénteki napra,
  • március 15-én a szombati napra,
  • március 16-án az ünnepnapi, 
  • március 17-én a vasárnapi,
  • március 18-től a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

    Az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei az általános hétvégéken szokásosnál több kocsival közlekednek, a lehetőségekhez képest a helyjegyek elővételi vásárlásától függően. Az Elvirán követhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő ülőhellyel közlekedő (InterCity, railjet xpress) vonatokat, személyvonatokat – közölte a MÁV-VOLÁN-csoport.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában