Látványtánc

2024.04.26. 12:32

A tánc szeretete és az elhivatottság vitte a bronzéremig

A füzesabonyi Forrás Szeretet Dimenzió Civil Egyesület elnökének célja, hogy kijusson az idei Látványtánc Európa Bajnokságra.

Hornyák Réka

Bronz érmet szerzett a füzesabonyi Forrás Szeretet Dimenzió Civil Egyesület elnöke, Bíró Mónika a Magyar Látványtánc területi kvalifikációján. A tiszafüredi versenyen több mint 200 táncos lépett színpadra különböző kategóriákban. 

A Magyar Látványtánc Sportszövetség 2002. óta meghatározó szerepet tölt be mind a hazai mind a nemzetközi táncéletben. Évente 4-5 alakalommal területi döntőket, valamint Országos és Őszi Kupa Bajnokságot rendeznek, ehhez idén április 13-án szervezték meg a tiszafüredi kvalifikációt. 

Bíró Mónika senior kategóriában lépett színpadra és Ízisz táncát adta elő. Elmondta, hogy végső célja az, hogy kijusson a Látványtánc Európa Bajnokságra, mely nemzetközi versenyt a sportszövetség 2010. óta minden évben megrendezi 5 nemzet képviseletében. Azonban épphogy véget ért a területi kvalifikáció, Bíró Mónika már készül egy nagyobb megmérettetésre, a május 17. és 19. közötti Országos Bajnokságra, amit Balatonfüreden rendeznek meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában