Ellenőrzés

2024.04.15. 16:40

Debrecenbe utaztak a felsőtárkányi mozdonyok

Teherautó szállította kötelező szervizre a Felsőtárkányi állami Erdei Vasút elektromos mozdonyait.

Tóth Balázs

Debrecenbe utaztak a felsőtárkányi mozdonyok

Forrás: Heol

Egy kamion mögött tűnt föl az egyik felsőtárkányi piros kismozdony hétfőn. Megkérdeztük az Egererdő Zrt-t, hová vitték a megújult erdei vasút mozdonyát. Mint írták, a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton három C-50-es mozdony közlekedik. Ezek közül kettő korábban dízelmotorral rendelkező mozdonyt elektromos meghajtásúvá alakítottak, amelyek tavasztól menetrend szerint közlekednek Felsőtárkányban.

Ahogyan azonban egy új autónál, így az új fejlesztésű elektromos mozdonyoknál is kötelező szervizre van szükség. Mivel helyi szervizháttér nincs, így a kötelező ellenőrzést és javítást csak a kivitelező műhelyében tudják végrehajtani.

A múlt héten az egyik mozdonynál már el is végzeték a beállításokat, hétfőn pedig a másik mozdony „utazott” el Debrecenbe, visszaérkezése jövő hétre várható. Az Egererdő Zrt. szerint szervizmunka a menetrend szerinti közlekedést nem befolyásolja, továbbra is szeretettel várnak mindenkit a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasútra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában