Közlekedés

2024.04.29. 10:49

Ezek a pihenők még mindig zárva vannak az M3-ason

Az M3-as autópályán több pihenőt is lezártak, illetve több helyen is fennakadásokat okoznak az útfelújítási munkálatok Hevesben, közölte hétfőre az Útinform.

Heol.hu

Az M3-as autópályán,

  • Budapest közelében aszfaltozás miatt, a 10-es és a 14-es kilométer között a Vásárosnamény felé haladókat sávelhúzással a gyűjtő-elosztó sávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. A főváros felé a külső és a leállósáv járható.
  • Gödöllő térségében, a 32-es és 34-es kilométer között aszfaltoznak. Vásárosnamény felé a belső sáv és az ellenkező oldal belső sávja, Budapest felé pedig a leálló- és a külső sáv járható.
  • Burkolatfelújítást végeznek Füzesabony és Mezőkövesd között is, ahol a főváros felé vezető oldalt a 113-as és 124-es kilométer között lezárták. Így a Budapest felé haladók az ellenkező oldal belső sávján autózhatnak, Vásárosnamény felé pedig a külső és leállósávon halad a forgalom. A munkavégzés miatt Budapest felé a Mezőszemerei pihenőt is lezárták.
  • A Geleji pihenő környékén, a 147-es és 139-es kilométer között szintén a főváros felé vezető sávokat újítják fel. A forgalom a Vásárosnamény felé vezető oldal belső sávján halad, míg az ellenkező irányba tartók a külső és leállósávra vannak terelve. Fontos, hogy a munkavégzés miatt Budapest felé a Geleji pihenő nem használható.
  • Új terelést építettek ki a 155-ös és 157-es kilométer között, a Vásárosnamény felé vezető oldalon. A munkaterületnél csak a belső sáv járható, mely okán a 156-os kilométernél lévő Mezőcsát/ Hejőpapi csomópontot is lezárták abban az irányban.
  • Burkolatjavítás miatt forgalomterelést építettek ki a 175-ös kilométernél lévő Polgár csomópont és az M35-ös autópálya elágazása között. A Vásárosnamény felé vezető oldalt lezárták, így a 172-es és a 185-ös kilométer között a Budapest felé vezető oldalon halad a forgalom, irányonként egy-egy sávon. A munkavégzés kapcsán, a 183-as kilométernél lévő Görbeházi benzinkutas pihenőt és a Polgári csomópontot is lezárták a Vásárosnamény felé vezető oldalon.
  • Kálmánháza térségében is dolgoznak. A 211-es és a 220-as kilométer között ugyancsak a Vásárosnamény felé vezető oldalt zárták le. A forgalom az ellenkező, főváros felé tartó oldalon halad, irányonként egy-egy sávon. Fontos tudni, hogy a munka miatt a határ irányába, a 214-es kilométernél lévő Kálmánházi pihenő sem használható és a benzinkútra sem lehet kihajtani - írja az Útinform.

Továbbá a 24-es főúton, 

  • Recsk belterületén a 35-ös és a 37-es kilométernél kábelfektetés miatt félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra lehet számítani.

A 25-ös főúton, 

  • Egerben, a 13-as kilométernél csomópontot építenek. Mindkét oldalon egy-egy sávot lezártak.
  • Egertől északra, Felnémet térségében felújítják az útburkolatot. A 20-as és a 28-as kilométer közötti szakaszon helyenként félpályás lezárásra kell számítani! A váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa szabályozza.
  • Szentdomonkos térségében, a 47-es és az 50-es kilométer között tart még a burkolatfelújítás. A főutat lezárták, a forgalmat továbbra is elterelik.
  • Szintén Szentdomonkos térségében, de az 51-es és az 52-es kilométer között támfalépítés miatt van félpályás lezárás - hívja fel a figyelmet az Útinform.

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában