Takarítás

2024.04.28. 20:55

Háromszáz önkéntes csinosította a várost

Pétervásárán háromszáz önkéntes kétszáz zsák szemetet gyűjtött össze csütörtökön, virágosították a köztereket is.

Barta Katalin

Lelkes önkéntesek gyűjtötték össze a hulladékot

Forrás: Pétervására Hivatalos Oldala/Facebook

Pétervásárán csütörtök délelőtt újra az összefogásé volt a főszerep. Az országos Te szedd! hulladékgyűjtési akcióhoz csatlakozva az elmúlt években kialakult szisztéma alapján nem csak szemétszedésből, hanem város zöldfelületeinek rendbetételéből is állt ez a nap.

A városháza előtti téren a 9 órai gyülekezőn több, mint 300 fő jelent meg, akik arra szánták ezt a tavaszi délelőttöt, hogy szebbé és élhetőbbé tegyék városukat. A kampánynak köszönhetően 200 zsák szemét gyűlt össze, valamint a település központi részein található parkok és dísznövények, ezen kívül a vásártér és a kilátó környéke is megszépült.

Az eseményen részt vettek a Tamási Áron Általános Iskola tanulói, valamint a Pétervásárai Napköziotthonos Óvoda gyermekei. Besegítettek a Pétervásárai Közös Önkormányzati Hivatal dolgozói, az Aranykapu Humán Szolgáltató Központ, az Idősek Otthona, a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársaik. Jelen voltsak a civil szervezetek: a Pétervására Város Polgárőr Egyesülete, a Fehérkő Vadásztársaság és a Pétervásárai Sporthorgász Egyesület tagjai, és sok önkéntes városlakó is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában