Programajánló

2024.04.19. 13:50

Kiállítás, túra és összművészeti fesztivál is várja a látogatókat a hétvégén Hevesben

A megszokottnál valamelyest kevesebb, de annál nívósabb programokra készülhetnek ezen a hétvégén a Heves vármegyében élők. Segítségül összegyűjtöttük a kínálatot.

Heol.hu

PÉNTEK

Eger: Április 15-én kezdődött, és egészen 19-éig várja a látogatókat a Miénk a tér! elnevezésű összművészeti fesztivál a vármegyeszékhelyen. A rendezvény azt a célt szolgálja, hogy a szűkebb hazánkban élő általános és középiskolás diákok, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a különböző művészeti területeken, lehetőséget kapjanak bemutatkozni és kibontakozni. A kategóriák között szerepel néptánc és népzene, komolyzene, könnyűzene, színjátszás, valamint mozgásművészet is.

SZOMBAT

Eger: Április 20-án 17 órás kezdettel megnyílik Kaszás Hedvig miskolci üvegfestőművész kiállítása, amely a Angyali érintések üvegen címet viseli. Az esemény helyszíne az Agria Park első emelete, a sztárvendég László Evelin, előadóművész, a Dal 2024 nyertese lesz. Közreműködik Romhányi Róbert, hegedűn és zongorán.

Gyöngyös: A Föld napja alkalmából tartanak Családi napot a Mátra Múzeumban április 20-án délelőtt 10 órától. A rendezvényen egyebek mellett kézműves foglalkozás és családi tudáspróba is várja a résztvevőket. A program múzeumi belépőjeggyel látogatható.

  • Szintén a mátraaljai településen igazi programkülönlegesség is várja az érdeklődőket április 20-án: Gyöngyösre érkezik ugyanis az Illúzió mesterei előadássorozat. A világhírű bűvészek Las Vegas, New York, Peking, Dubaj, Párizs és Monte Carlo színpadai után készek arra, hogy a hazai közönséget is elvarázsolják. Nincsenek kameratrükkök, a hihetetlen illúziók a nézők előtt, sőt, azok bevonásával történnek. Az esemény helyszíne a Gyöngyök Mátra Művelődési Központ lesz, kezdés két időpontban, 15 és 19 órakor.

Poroszló: Április 20-án lesz 12 éves a Tisza-tavi Ökocentrum. Ebből az alkalomból egész napos programokkal és meglepetésekkel is készülnek, 11 órakor pedig hivatalosan is megnyitják Végh József A fa bűvöletében című kiállítását.

Abasár: Borpikniket rendeznek a településen április 20-án, a Kővágó pincesoron. Abasár a Mátrai borvidék meghatározó települése. Itt van Magyarország legmagasabban fekvő szőlőtermesztő vidéke, amely hagyományos pincesorral, kiváló borokkal és borászokkal,változatos kirándulóhelyekkel, természeti szépségekben gazdag látnivalókkal várja a látogatókat. A településen  folyamatosan hagyományőrző programokkal, rendezvényekkel várják a Mátrába érkező vendégeket, baráti társaságokat.

VASÁRNAP

Eger: A vármegyeszékhelyen ismét régiségvásárral várják az érdeklődőket a hét utolsó napján. A rendezvény mára az ország egyik legnagyobb vásárává nőtte ki magát, kivételes és egyedülálló hangulatát a remek helyszín, és az ország szinte minden részéből érkező, több mint száz árus garantálja minden hónap három vasárnapján a bazilika és a buszmegálló közvetlen szomszédságában.

Gyöngyöstarján: Az Ásványok Háza tavasztól őszig minden hónapban szervez ásványgyűjtő túrákat a Mátrában, geológus szakember vezetésével. Április 21-én az Ördög-oldalhoz látogatnak el a túrázók, hogy különböző kvarcváltozatokat gyűjtsenek. Találkozó délelőtt 10 órakor a Borhy-kastély mellett, innen 15-20 perc sétával érik el a lelőhelyet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában