Majális

2024.05.01. 19:02

Sok szép régi majális emléke elevenedett meg Kerecsenden

Hasonlított az idei majális Kerecsenden a régi szép, közös ünnepre, amikor a helyiek együtt ünnepeltek a Berekerdőben. Az önkormányzat mellett számos civil szervezet vett részt a majális szervezésében és lebonyolításában.

Barta Katalin

Hosszú évek óta nosztalgiáznak a kerecsendiek május elsején a régi szép, közös majálisokra emlékezve, amikor együtt ünnepelt a falu apraja-nagyja. Idén az önkormányzat a helyi civilekkel, és intézményekkel - a roma kisebbségi önkormányzat, a Kerecsend Közbiztonságáért Egyesület, a helyi Lokálpatrióta Egyesület, a Csak Egy Lépés Egyesület, az egyházközség lelkes tagsága, a tanoda, a Berekerdő óvoda, a helyi általános iskola csapata - újra összefogott, hogy a sportpályára hívja a lakosságot közös ünneplésre. 

A főzőversenyt idén a lokálpatrióták csapata nyerte. Töltött káposztát főztek
A főzőversenyt idén a lokálpatrióták csapata nyerte. Töltött káposztát főztek
Forrás: Beküldött

Délelőtt tíz órakor már javában tüsténkedtek a főzőversenyre benevezett csapatok a bográcsok körül. Készülő gulyások, pörköltek, töltött káposzta, halászlé illata lengte be a környéket, s egyre többen érkeztek az esemény helyszínére. Tíz órakor sokan csatlakoztak a vidám, bemelegítő reggeli tornához, a kisebbeket pedig gyermekjógával, kézműves foglalkozással, arcfestéssel várták. Az ebéd előtt a Zenebona társulat produkcióján szórakozhattak, majd játékos sportvetélkedőn, pingpong- és csocsóversenyen vehettek részt.

Az óvodások műsorát hangos tapssal köszönték meg
Az óvodások műsorát hangos tapssal köszönték meg
Forrás: Beküldött

Dél körül megtelt a sportpálya az érdeklődőkkel. Mindenkinek jutott egy-egy tál finom étel, majd az eredményt is kihirdették. Első helyen végzett a lokálpatrióták csapata, akik egy hatalmas adag töltött káposztával rukkoltak elő, második helyezést ért el az egyházközség tagjai által készített pincepörkölt, a harmadik legízletesebb fogás a polgármesteri hivatal csapata készítette el. Különdíjban részesült a Balogh család, akik halászlevet főztek.  

Rangsort nehezen lehetett felállítani, hiszen minden csapat a legjobb formáját hozta magával a versenyre, és kivétel nélkül remek ételeket kínáltak a vendégeknek. Ebéd után is jó hangulatban telt a nap. Délután mazsorett bemutató színesítette a programot, majd a Dj Csefy által szervezett bulin szórakozhattak a jelenlevők. Összességében egy remek hangulatú majálist hoztak össze a kerecsendiek, ahol mindenki jól érezte magát. Sokan fogalmaztak úgy, hogy a régi szép, közös majálisi hangulat elevenedett meg idén, és bíznak abban, hogy ez az ünnep az elkövetkező években is mindenkié lesz a faluban.

      

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában