Kiállítás

2024.03.10. 16:19

Heves idén 40 éves: kiállítás készül, s ebben bárki segíthet

Heves születésnapos 2024-ben.

Molnár Helga

Heves ebben az évben, 2024-ben ünnepli a városi rang elnyerésének negyven éves évfordulóját. Az 1984-ben történt ünnepi eseményről múzeumi kiállítással is szeretnének megemlékezni. A városavatás emlékanyagán túl bemutatják, milyen volt akkoriban településünk arculata, milyen üzemek, szövetkezetek működtek, hogyan éltek a hevesi emberek – írja a Hevesi Múzeum.

A kiállítás megrendezéséhez olyan tárgyakat és dokumentumokat keresnek kölcsönzésre, melyek kapcsolódnak a korabeli Heveshez: például a Bervában vagy a Mezőgépnél készült kisebb tárgyak, Tarantella-kekszesdobozok, Budagant-kesztyűk, az Állami Gazdasághoz és a Rákóczi Tsz-hez kötődő relikviák, munkaruhák, brigádnaplók, kitüntetések, igazolványok, zászlók, úttörő-rajnaplók, újságok, plakátok, rajzok, festmények, fényképek.

Az anyaggyűjtést március 31-én zárják. Gy. Gömöri Ilona muzeológus arra kér mindenkit, hogy segítsenek a tárlat összeállításában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában