Orlando, Sanghaj, Maklár

2018.08.06. 19:44

Maklári a világ második legjobb kötélugrója

Amerikában és Kínában versenyezve, számos éremmel gazdagították gyűjteményüket.

G. R.

Két nagy világversenyről számos érmet hozott el az elmúlt napokban a Maklári Bosch Kötélugró Klub. Orlandoban a World Jump Rope-on, majd a sportág hivatalos világversenyén, Sanghajban remekeltek.

– Orlandóban az első versenyszám rögtön aranyat hozott a Kovács Réka, Tatár Laura, Krattinger Eszter és Kurtán Adél összeállítású négyesnek, akik 4x30 másodperces csapat gyorsasági számban győztek. Nem csoda ez, hiszen a klub másik négy versenyzője hosszú évek óta tartja a világcsúcsot ugyanebben a versenyszámban, ezért elmondhatjuk, hogy ez a „mi számunk”– foglalta össze a csapat edzője Apostol-Kovács Judit.

A teljes csapat Fotó: beküldött

Az egyéni gyorsasági napon további négy ezüstérem is került hozzájuk. Tatár Laura ebből hármat szerzett, a negyedik pedig Kovács Rékáé. Ezután a páros duplázásban Kovács Réka és Tatár Laura még egy bronzérmet is hozzáadott. A szabadon választott gyakorlatukkal Kovács Réka és Krattinger Eszter második lett és ugyancsak ezüstnek örülhetett Kurtán Adél és Vona Boglárka. Ráadásul Kovács Réka lett a World Jump Rope verseny egyéni összetett bajnoka is. Összesítésben összesen három első helyezéssel, nyolc ezüst és két bronzéremmel tértek haza.

A másik felnőtt női csapat Bauer Ákossal kiegészülve ezt követően elindult Kínába, hogy a sportág hivatalos világbajnokságán vegyen részt. Az első számban, a 4x30 másodperces csapat gyorsaságiban, amelyben ma is ők tartják a világcsúcsot, egy aranyérmet szereztek. Majd összetettben Bánhegyi Hanna, Bánhegyi Flóra, Krattinger Dóra, Darvai Júlia és Hanuszik Éva a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Bauer Ákos, a szám férfi Európa bajnoka és Krattinger Dóra is az utolsó versenyükön álltak pályára, ahol mindketten fantasztikus szabadon választott gyakorlatot mutattak be. A hosszú sérülés után újra pályára álló Bánhegyi Hanna is szuperül versenyzett. Hanuszik Éva továbbra is a 30 másodperces gyorsasági szám Európa csúcstartója és az idei világbajnokságon egy bronzéremmel örvendeztette meg a csapatot.

– Tizenkét éve miénk az összetett Európa bajnoki cím a felnőtt női összetett versenyben. Egy éve Bánhegyi Flóra hozta újra Maklárra, s így kontinens legjobbjaként indulhatott a világbajnoki viadalon. Sokáig az első helyen állt, ám végül egy ezüstérem tulajdonosa lett. Mérhetetlen büszkeség volt ünnepelni a világ második legjobb kötélugróját – összegzett Apostol-Kovács Judit a vb-ről visszatért maklári kötélugrók edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában