KERÉKPÁR

2019.05.20. 21:48

Kétszeres diákolimpiai bajnok az egri kerékpározó leány

Három érem az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolája 3.a osztályos tanulójának.

B. Cs.

Katona Korinna kétszeres győztesként a dobogó tetején Beküldött fotó

Diákolimpia bajnoki címből kettőt szerzett és egy második helyezést is elért Katona Korinna az országúti kerékpározók országos döntőjében. Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának 3.a osztályos tanulója a Debrecenben rendezett finálé délelőtti első számában, a hat kilométeres egyéni időfutamban zárt ezüstérmesként úgy, hogy a győztes csak hét másodperccel tudta megelőzni. A bringás leány édesapja, Katona Zsolt szerint a verseny kiélezettségét és erősségét mutatja, hogy egy apró hiba az egyik sebességváltásnál elég volt ahhoz, hogy minimális különbséggel, de lánya lecsússzon a dobogó legfelső fokáról. Korinna sebessége így is szédítő volt, mert kilenc éves létére 29,6 km/órás átlagot tekert.

Katona Korinna kétszeres győztesként a dobogó tetején Beküldött fotó

A délután bebonyolított 10 kilométeres, tömegrajtos mezőnyversenyen már nem engedett senkit maga elé az egri induló, aki fejben és kondicionálisan is a leány mezőny fölé nőtt, Óriási tekeréssel, egy perccel megelőzve a második helyezettet nyerte ezt a versenyszámot. Ezzel a fölényes győzelemmel pedig az összetett első hely is az övé lett. Délelőtti teljesítményét is túlszárnyalva, 31,6 km/órás átlagsebességet mutatott a kerékpáros komputer, ami 10 kilométeren fantasztikus eredménynek számít egy ilyen fiatal leánytól.

Debrecenből érmeket és okleveket hozott az egri bringás Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában