Labdarúgás

2023.04.10. 08:48

Füzesabonyban duplákkal halad a gólvágó és rohamléptekkel fejlődik a sporttelep

Pataki Viktor 17 mérkőzésen szerzett 20 találattal vezeti a Heves vármegyei I. osztály góllövőlistáját. A Füzesabonyi SC-Erőss út 27 éves támadója a Gyöngyöshalász SE elleni rangadón két góllal járult hozzá a 4–0-s hazai sikerhez.

Bódi Csaba

Pataki Viktor sűrűn átélheti a gól utáni köszöntést

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

„Patak” az utóbbi három mérkőzésen duplázott, előzőleg pedig egy-egy gólt szerzett, így tavasszal mindössze a Heves ellen 1–0-ra megnyert meccsen nem volt eredményes. Az FSC 17 bajnoki összecsapáson elért 52 gólja közül 20 fűződik a nevéhez, amivel vezeti az I. osztály góllövőlistáját. A második helyen az éllovas Gyöngyösi AK 20 éves karmestere, Márkus Marcell áll 18 treffeléssel.

– Színvonalas mérkőzésen, jól szervezett csapat ellen az első félidőben mutatott jó helyzetkihasználásnak köszönhetően sikerült itthon tartani a három pontot. 

A szünet után is akadtak ziccerek, amelyek egy része kimaradt, de úgy néz ki, hogy ez most belefért. Bízok benne, hogy tovább tudjuk vinni ezt a formát. Ugyanígy megyünk tovább, edzünk, dolgozunk, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég – mondta Pataki Viktor.

A második és a negyedik helyen álló két gárda párharcát gyorsan dűlőre vitte a Bódis Barna vezette hazai társulat. Arról, hogy a tavasszal hatodik mérkőzésén hatodik győzelmét aratott gárda sikere minek tulajdonítható, így fogalmazott a szakvezető.

A gyöngyöshalásziak részéről Labancz Róbert a mérkőzés előtt arról beszélt, hogy a helyzetkihasználással gondjaik akadnak. Nos, ez a hiányérzet a füzesabonyi meccset követően sem tűnt el a vendégektől.

Az éllovas Gyöngyösi AK képviselői is olyan Füzesabonyt láthattak, amely ezúttal teljes mértékben igazolta, hogy joggal pályázik a bajnoki címre, amelyben a legnagyobb riválisának a GYAK számít. Ősszel a mátraaljaiak 4–1-re győztek az FSC-nél, ám ahogy akkor más arcát mutatta a házigazda, a nagyszombati derbi során már azt is üdvözölhették a nézők, hogy hamarosan fedett lelátóval bővül a sporttelep. Az eddigi széksorokat a klubépület teraszára helyezték át, az új nézőtéri rész a felszabadult területre kerül. Eközben gondoltak a VIP-vendégekre is. 

Bocsi Zoltán szakosztályvezető és másodedző, egyben a létesítmény gondos gazdája, éjt nappallá téve azon dolgozik, hogy fejlődjön az objektum. Ehhez kiváló partnerre talált a névadó főszponzor személyében Erőss Róbertre, ahogy Nagy Csaba polgármester is elkötelezett híve a haladásnak.

A remek gyepszőnyeget látva megboldolgult Szabó Gyula jutott eszünkbe. 

A Gyöngyöshalász SE idén február 2-án tragikus hirtelenséggel elhunyt elnöke évtizedekkel ezelőtt olyan játékteret alakított ki és ápolt nagy odafigyeléssel, ami párját ritkította. Bocsi Zoltán egykor futballozott Halászon, jól tudja, miként működött a GYHSE. Füzesabonyban fentebb vágynak és ehhez jelenleg minden adott. Pataki Viktorral az élen.

A góllövőlista élcsoportja
Forrás: adatbank.mlsz.hu


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában