Labdarúgás

2023.07.25. 12:50

Felsőtárkányban egy csapatban a Bajzát, Énekes, Béres apa-fiú páros

Apa-fia közös fellépésekre is bőven lehet példa Felsőtárkányban, a másfél éves kihagyást követően felnőtt csapatot újraindító klub életében.

Bódi Csaba

Hamarosan ismét benépesül az öltöző Felsőtárkányban

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Tavaly nyáron a szándék és az elhatározás nevezésben még nem mutatkozott meg a Felsőtárkány SC-nél a felnőtt korosztályú futballt illetően. Idén ebben változás történt, ugyanis a 2021 őszén a I. osztálytól 29 év múltán visszalépett egylet ismét bekerült a Heves vármegyei labdarúgóélet vérkeringésébe. Ezalatt kizárólag az első csapat értendő, ugyanis a klub utánpótlás téren eddig is versenyeztett gárdákat a szűkebb hazánkbeli pontvadászatban.

– Tavasszal keresett meg az egyesület elnöke, Csáti Sándor azzal a határozott elképzeléssel, hogy a 2023/24-es bajnoki évben szeretne felnőtt csapatot szerepeltetni a klub és ebben számítanának a közreműködésemre – mondta az FSC-hez játékos-edzői minőségben visszatérő Béres Mihály. – Örömmel vettem a felkérést, annál is inkább, mert néhány évvel ezelőtt sokat dolgoztam az egyesületért, jó érzést jelentett a rengeteg ismerős közé visszatérni, arról nem beszélve, hogy talán megint többeknek kínálhatunk szórakozást a futball jóvoltából.

A Heves vármegyei III. osztály Északkeleti csoportjába besorolást nyert tárkányiak 18–22 főre tervezett keretének tagjai július 28-án találkoznak először. Az augusztus 26-i bajnoki rajtig így egy hónap áll rendelkezésre a felkészüléshez.

– A csapat vázát a jelentős megyei I.-es múlttal rendelkező Lehóczky Zsolt, Nagylaki Dávid és Tanner Tamás alkotta hármas adja – közölte Béres Mihály. 

– A helyi fiatalok közül újra számíthatunk Köböl Márkra, Bajzát Kristófra és Kántor Mátéra, miközben arra is nagyon hangolunk, hogy Bajzát Róbert, Énekes Zsolt és jómagam a fiunkkal egy csapatban lépünk majd pályára. Az elvárásokat illetően nem helyezett ránk nagy súlyt a vezetés. Víg kedélyű társaság kialakítása a cél, ahol érezzék jól magukat a játékosok, akik – ezt ígérhetem – mindig a győzelem igényével veszik majd fel a küzdelmet.

Ők tízen

A vármegyei III. osztály Északkeleti csoportjának mezőnye: Bélkő SE-Mikófalva, MSE-Recsk, Egerszóláti SK II., Váraszói SE, Felsőtárkány SC, Pétervására SE, Istenmezeje SE 1926, Maklár SE II., Recsk KJTC-Mátraballa, Egri Sportcentrum 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában