Atlétika

2023.09.04. 18:09

Szuperliga: gerellyel arany, golyóval ezüst a hevesieknek

A felnőtt mezőny számára Kecskeméten rendezték a 10. Atlétikai Magyar Szuperliga-döntőt, amelyre a kijelölt versenyeken szerzett pontok alapján kvalifikálhatták magukat az atléták.

Bódi Csaba

Kovács Noel (legfelül) és Kovács Gyula édesapa-edző aranynak örülhetett

Forrás: Hevesi SE

Az Ikarus BSE színeiben szereplő, Kovács Gyula edzette hevesi indulók közül Kovács Noel gerelyhajításban 71,01 méteres legjobb dobásával a legjobbnak bizonyult. Súlylökésben Kovács László 17,16 méterig jutott, s ezzel ezüstérmet szerzett, míg Detrik Balázs 15,63 méteres legjobb lökésével a negyedik helyen zárt.

A Budapesten lebonyolított U16-os és U14-os Területi Ligaversenyen az idősebbek között három hevesi atléta állt rajthoz. Súlylökésben Bódis Marcell 15,15 méteres eredménnyel minden riválisát maga mögött hagyta, míg gerelyhajításban Kolláth Kornél 49,23 méteres teljesítménnyel bronzérmet szerzett.

Bódis Marcell súlylökésben bizonyult a legjobbnak
Forrás: Hevesi SE

 Almási Dominik két számban is rajthoz állt: gerelyhajításban a 31,82 méter aranyat jelentett számára, a súlylökésben elért 9,75 méter pedig bronzmedállal járt.

– Köszönjük Holló Henriknek a versenyen való közreműködést, míg Túri Gyulának az utazáshoz nyújtott támogatásért vagyunk hálásak – tette hozzá, a hevesiek szakosztályvezetője, Megyeri Isván.

Almási Dominik gerelyhajításban végzett az élen 
Forrás: Hevesi SE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában