Labdarúgás

2023.11.11. 12:37

Real Madrid: Raúl és Butragueno is fogadta a pétervásárai küldöttséget

A Ferences Mária Liga szervezte látogatás során a Real Madrid edzőközpontjában és a Santiago Bernabau Stadionban rendezett Bajnokok Ligája-mérkőzésen is járt a vármegyénkbeli delegáció.

Bódi Csaba

A programban a futballozás is belefért a magyar küldöttség tagjainak

Forrás: Beküldött fotó

A nap csúcsát a 68 ezer néző előtt rendezett Real Madrid–Braga BL-összecsapás jelentette, amelyet a királyi gárda Brahim Díaz (27.), Vinícius Jr. (58.) és Rodrygo (61.) góljával 3–0-ra nyert meg. A Carlo Ancelotti vezette spanyolok ezzel továbbra is százszázalékos mérleggel vezetik a C-csoportot, megelőzve a Napoli, a Braga és az Union Berlin csapatát.

Ha csak ez a meccs jelentette volna a fő programot, már akkor is megérte volna a kirándulás, ám ettől sokkal több élményt kínált és hozott a látogatás. 

Az elnökként Bodon Péter irányította Ferences Mária Liga (Lega Mariana Francescana) sportszövetség első útja a Real Madrid edzőközpontjába vezetett. A Valdebebas Parkban található, 14 pályát magában foglaló létesítményben a klub részéről Victor Lopez Pacheco kalauzolta a mieinket. 

Az edzések megtekintése során a Real hajdani 102-szeres válogatott támadója, Raúl González Blanco üdvözölte a többek között Földi István, Szabó András (Zsuzsi) és Nagy Endre alkotta társaságot. 

A Real Madrid Alapítvány nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatójaként Pablo Gomez Revenga biztosította a további együttműködésről a magyar ferences testvéreket, valamint a Nemzetközi Pápai Mária Akadémia titkárát, Marco Mendoza atyát.

A ferences testvérek és a futballisták jó társaságot alkottak
Forrás:  Beküldött fotó

Ám, hogy a történet még „kerekebb” legyen, a madridiak kirukkoltak még egy korábbi világsztárral. A pályafutását szinte teljes egészében a Realban töltött Emilio Butragueno is köszöntötte a magyarokat. A hajdani 69-szeres válogatott csatár jelenleg a klub intézményes kapcsolatokért felelős igazgatójaként tevékenykedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában