Autósport

2024.01.27. 13:54

Zagyvaszántóról Afrikába, elrajtolt az izgalmas Bamako Rally

Heves vármegyéből is neveztek a Budapest–Bamako Rallyra. A DaKo Team tagjai, Kotrocz Gábor és Dávid Attila a tervek szerint február 12-én érnek célba.

Tari Ottó

Az indulás előtti pillanatok. A versenyzők karitatív küldetést is vállaltak, a mali gyerekeket segítik

Forrás: Beküldött fotó

Pénteken reggel a zagyvaszántói Kotrocz Gábor és Dávid Attila páros elindult a Budapest-Bamako afrikai rallyn. Az útvonal: Budapest-Marokkó-Mauritánia-Szenegál-Guinea és Sierra Leone. A versenyzők a tervek szerint február 12-én érkeznek Sierra Leone-ba. A táv 8276 km, amit az Atlasz hegységen keresztül, a Szaharán át, Afrika legszebb és legizgalmasabb városait, falvait érintve kell teljesíteni.

A futam minden évben kiemelkedő karitatív esemény az afrikai országokban, ahol áthaladnak. A csapatok ajándékokkal és adományokkal felszerelkezve érkeznek a világ legszegényebb tájaira. A kezdeményezéshez a Zagyvaszántói Római Katolikus Általános Iskola diákjai és tanárai is csatlakoztak, több doboznyi írószert összegyűjtve támogatják a mali iskolás gyerekeket.

A csapat útja a DaKo Budapest-Bamako Rally Team oldalán követhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában