Kimagasló eredmény

2024.03.27. 10:26

Diákolimpia első helyezett karatéban az egri középiskolás lány

A XIX. Ippon Shobu Diákolimpiát idén Jászberényben rendezték meg. A versenyzőknek leány és fiú kata, azaz formagyakorlat és Kihon Ippon Kumite és Ippon Shobu Kumite, azaz küzdelem számokban kellett teljesíteniük.

Hornyák Réka

A XIX. Ippon Shobu Diákolimpiát március 23-án rendezte meg Jászberényben a Magyar Karate Szakszövetség és a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából, az Ippon Shobu Stílusszövetségek egyetértésével a Magyar JKA Karate Szövetség. 

A neves rangadón versenyzőként indult az Egri Dobó István Gimnázium végzős diákja, Lévai Eszter is, aki kitartásának és tehetségének köszönhetően a XI. (17. év) Korcsoport Női küzdelemének első helyét szerezte meg. 

A verseny célja a tradicionális karate népszerűsítése mellett a 2023-2024. évi egyéni kata és ippon shobu kumite diákolimpiai bajnoki címek, valamint a Diák Reménységek Versenye helyezéseinek eldöntése volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában