Labdarúgás

2024.03.08. 16:59

FC Hatvan: ha van fontos meccs, ez az lesz

Az Eger SE és a Gyöngyösi AK élmezőnybeli gárdát fogad, míg az FC Hatvan alsóházi gárdához utazik vasárnap.

Bódi Csaba

Karácsony Dávid (kékben) sokat tehet a hatvani gárda eredményességéért

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Követezik az NB III. Északkeleti csoportjának 19. fordulója.

Vasárnap, 14.00:

EGER SE (8.)–DVSC II. (4.)

Eger, Szentmarjay stadion. V.: dr. Dédesi Mátyás Benedek (Benkő, Bense).

Mindkét csapat 1–1-es döntetlennel kezdte hazai pályán a tavaszt, ám míg az egriek a sereghajtóval ikszeltek, addig a kis Loki harmadik helyen álló Cigánddal remizett. Az ESE számára sok tanulságot hozott a Gyöngyössel szemben pontvesztés, mely után ezúttal minden téren több kell a hazaiaktól, ha folytani szeretnénk hét mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatukat. Egymás után ez lesz a piros-kékek ötödik hazai találkozója, eddig két siker és két iksz fémjelzi ezt az időszakot.

Ősszel: 1–1.

GYÖNGYÖSI AK (16.)–KISVÁRDA II. (2.)

Gyöngyös, Kömlei Spt. V.: Sveda Marcell (Punyi, Tóth Á.).

A mátraaljaiak büszkén vonulhattak le egy hete Szentmarjay stadion gyepéről, Egerben olyan teljesítménnyel rukkolt ki a télen tovább fiatalított gárda, ami még Majzik Zoltán vezetőedzőt is meglepte. A Kisvárda II. Rákospalotán 3–1-es győzelemmel igazolta a papírformát és ez alkalommal is egyértelműen esélyesnek számít. A GYAK-nak immár van honnan és miből erőt, hitet meríteni, a kérdés, hogy lesz-e újra elég bátorság a zöld-fehér ifjakban. Amennyiben igen, akkor fel lesz adva a lecke a szabolcsiaknak, ha viszont sok hibát dobnak a hazaiak, ezt kihasználja a Várda.

Ősszel: 0–1.

A játéknap teljes programja
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

TISZAFÜREDI VSE (15.)–FC HATVAN (13.)

Tiszafüred, Lipcsey Elemér Spt. V.: Nyekita Benjamin (Kovács II., Kovács L.).

Két, háromgólos vereséggel rajtoló, és a kiesési zónában  tanyázó csapat találkozik Tiszafüreden. A nyitányon elszenvedett kudarcok keserű nyomait csak egy valami képes feledtetni, mégpedig a győzelem. Ahogy a fürediek, úgy hatvaniak is joggal gondolhatják, ezúttal olyan vetélytárssal találkoznak, amellyel szemben kötelező a siker, már csak azért is, mert – majdnem – közvetlen riválisról van szó. Nem kétséges az sem, hogy a helyzetkihasználás döntő jelentőséggel bírhat a párharc során, ahol az összpontosítás és a motiváció is hangsúlyos szereppel bír.

Ősszel: 1–1.

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában