Vízilabda

2024.03.07. 18:30

Szponzor- és edzőváltás az Egri Vízilabda Klubnál

Megállapodást kötött a 4iG Csoport az Egri Vízilabda Klubbal, így a jövőben DIGI-Eger néven száll medencébe az egylet valamennyi csapata.

Heol.hu

Biros Péter (balról), Tábori Tamás, Fekete Péter és Szécsi Zoltán

Fotó: Mudra László

Kétéves megállapodást kötött a 4iG az Egri Vízilabda Klubbal, amelynek keretében az idei évben a vállalatcsoporthoz tartozó DIGI lesz a 114 éves sportklub névadó szponzora. A támogatói szerepvállalássa a klub sikereihez, a helyi közösség iránti elkötelezettségéhez, továbbá a sportág népszerűsítéséhez kívánnak hozzájárulni. 

A DIGI-Eger nevet a felnőtt országos bajnokságban szereplő férfi és női együttesek mellett, a tizenöt utánpótláscsapat is használja. 

A közreadott sajtóanyagból kiderül, hogy DIGI-Eger felnőtt férfi csapatának új vezetőedzője Biros Péter, az Egri Vízilabda Klub szakmai igazgatója lett. Az eddigi tréner, Tóth Kálmán az utánpótlás teljes szakmai irányításáért felel a jövőben. 

A DIGI az egyik legnépszerűbb magyarországi vízilabdaklub támogatása mellett döntött. Az 1910-ben alapított Egri Vízilabda Klub meghatározó szereplője a sportágnak: a férfi OB I.-ben három aranyérmet nyert, számos magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet tudhat magáénak, rendszeresen részt vesz a különböző nemzetközi sorozatokban, mint például a LEN Bajnokok Ligájában. A DIGI célja a szponzorációval, hogy hozzájáruljon az Egri Vízilabda Klub sikereihez, 300 fiatal rendszeres sportolási lehetőségéhez, továbbá a helyi közösség támogatásához és a sportág népszerűsítéséhez.

– A DIGI nagy fantáziát lát a 114 éves klubban, nemcsak annak felnőtt sportolóiban, hanem az utánpótlás csapatokban is. Reményeink szerint támogatásunkkal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az Egri Vízilabda Klub kiemelkedő tehetségeket neveljen a magyar vízilabdasport számára. Célunk, hogy hírnevünk szorosan kapcsolódjon egy sikeres klubhoz, és támogassuk egymás törekvéseit – tette hozzá Tábori Tamás, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. ügyvezetője.

Az Egri Vízilabda Klub teljesítménye az utánpótlás-nevelésben is kiemelkedő. A klub céljai között szerepel, hogy a Benedek Tibor által kidolgozott utánpótlás-modell alapján minden korosztályban sikeres csapatokat építsen. A legendás vízilabdázó meggyőződéssel hitt a fiatalok tehetségében, mivel gyorsan fejlődnek és óriási iramot képesek diktálni – az egri klub ennek megfelelően jelentős anyagi és emberi erőforrást fordít a fiatal tehetségek magas színtű képzésére és versenyzési lehetőségének megteremtésére.

– Kiváló lehetőség számunkra, hogy egy ismert márka és a piacon meghatározó vállalat segítségével sok-sok eredményes mérkőzésen lehetnek majd ott játékosaink és szurkolóink. A női csapat tavaly bajnoki címet nyert, idén ismét harcba szállunk a dobogóért – fogalmazott a sajtótájékoztatón a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán. 

A klub ügyvezető elnöke hozzátette, „a szponzoráció révén biztosított támogatás nagy segítséget jelent az utánpótlás csapatok fejlesztésében – mindez kiemelten fontos számunkra, hiszen klubunk jövőjét a fiatal tehetségek jelentik”.

Biros Péter (balról), Szilágyi Dorottya, Tábori Tamás, Parkes Rebecca és Szécsi Zoltán
Forrás: Mudra László

Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója kiemelte, hogy különösen örömteli a vállalatcsoport számára, hogy az olimpia évétől támogathatják az Egri Vízilabda Klubot, amely a magyar női válogatott csapatnak már két tehetséget is ad, így nyáron nem csak az Eger, hanem az olimpiai válogatott színeiben is szurkolhatunk majd nekik. A vezérigazgató hozzátette, hogy a magyar vízilabda kiváló példa a tehetségek nagyszerű sportolókká formálására, mindez pedig összhangban van a 4iG Csoport céljaival, hiszen a vállalatcsoport is arra törekszik, hogy az információs és telekommunikációs szektorban piacvezetővé váljon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában