Vízilabda

2024.05.12. 10:31

A Digi-Eger 11 találatán három játékos osztozott

Négygólos hazai győzelemmel hagyta maga mögött a Miskolc elleni rájátszás első összecsapását az egri gárda. A vendéglátók Nikola Murisics és Dimitrije Krijesztorac vezérletével múlták felül a borsodiakat.

Heol.hu

Hazai részről a védekezés is nagyon rendben volt

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi OB I. 9. helyéért kiírt párharcának 1. mérkőzésén:

DIGI-EGER–MISKOLCI VLC 11–7 (3–3, 3–2, 3–1, 2–1)

Eger, Bárány uszoda, 200 néző. V.: Berki, Pásztor.
EGER: Krémer – Krijesztorac 4, Biros S. 3, Sári, Murisics 4, Spitz, Szalai. Csere: Dóczi, Sudár, Rádli, Molnár G., Mészáros, Domokos. Vezetőedző: Biros Péter.
MISKOLC: Moravcsik – Várkonyi, Hegedűs B. 2, Krasznai B. 1, Nagy N. 1, Tanczer 1, Dubinák 2. Csere: Smitula, Bikki-Petró, Varga B., Oltean, Hok. Vezetőedző: Popovics Miklós.
GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 9/4, ill. 15/3. 
GÓL–ÖTMÉTERESBŐL: 2/1, ill. – 
KIPONTOZÓDOTT: Sári (21. p.).

Az alapszakasz őszi idényében az egriek 10–8-as vereséget szenvedtek a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszodában, majd házigazdaként, márciusban  15–12-re győzték le az Miskolci VLC-t.

BIROS PÉTER: – Élvezetes, jó mérkőzést játszottunk. Jó védekezéssel, és jó kapusteljesítménnyel. Ugyanakkor nem mehetek el szó nélkül a bosszantó hibáinktól sem, ami leginkább támadásainknál fordult elő. Ma még örülhetünk a győzelemnek, de aztán készülünk a miskolci összecsapásra, mert ott is szeretnénk nyerni. Köszönjük szurkolóink támogatását!

POPOVICS MIKLÓS: – Gratulálok az Egernek, mert hiába tudtuk, hogy mi várható a hazaiaktól, azzal vertek meg bennünket, amire számítottunk. Murisics és Krijestorac játékára nagyon készültünk, de hiába. Ezen kívül borzalmasan használtuk ki az emberelőnyeinket. Megérdemelten nyertek a hazaiak, de a visszavágón mindent megteszünk a győzelemért. 
AZ EGYIK CSAPAT MÁSODIK GYŐZELMÉIG TARTÓ PÁRHARCÁNAK ÁLLÁSA: 1–0, a Digi Eger javára.
KÖVETKEZIK: Miskolci VLC–Digi-Eger, május 15., szerda, 19.00

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában