Vízilabda

2024.05.07. 17:17

Digi-Eger: közel a bronzmedál

Szerda este lezárhatja a bajnoki bronzéremért kiírt, az egyik fél két győzelméig tartó párharcát a Digi-Eger női csapata. Ehhez nyerni kell a Dunaújvárosi Főiskola ellen.

Bódi Csaba

Valószínűsíthető, hogy nagy küzdelemben dől el a második meccs eredménye

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női OB I. 3. helyéért kiírt rájátszásának második mérkőzése: 

DIGI-EGER–DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA VE

Eger, Bitskey uszoda, szerda, 18.30. V.: Ádám, Rubos.

A vasárnap idegenben aratott 10–5-ös egri siker megalapozta azt, hogy gyorsan rövidre lehessen zárni a bronzcsatát. A Dunaújvárostól elvett pályaelőny remek lehetőséget kínál ehhez, ám garanciát nem jelent a sikerre. Dr. Sike József tanítványai kiválóan éltek azzal, hogy az újvárosiak  a 11. perc után már nem tudták a lépést tartani a látogatókkal. Valami hasonlóra lenne szükség a Bistkey-uszodában is ahhoz, hogy a bajnoki címvédő egriek a 2023/24-es pontvadászatban is érmet szerezzenek. Hogy ez milyen értékkel bírna? Erre a választ Sike doktor adta meg azzal a kijelentéssel, hogy „vetekszik a tavalyi arannyal”. 

Ezzel az állítással nehéz lenne vitatkozni, és aligha akad egri, aki ezt nagyon másképp látja. Mint ahogy azt sem kell túlgondolni, hogy milyen teljesítményre lenne szükség a hazaiaktól. 

A szezon során többször bizonyították már a Digi-Eger hölgyei, hogy képesek az összeszedett játékra.

Nincs kétség afelől, hogy ezúttal is erre lesz szükség, mert Vad Lajos dunaújvárosi csapata a hazai betli után bizonyosan bel akar kapaszkodni az utolsó szalmaszálba. Ők azt mondják, még egyszer nem pólózhatnak olyan halványan, mint tették azt három nappal korábban. Ez majd kiderül. Mindenesetre, amennyiben a vendéglátók elkapják a rajtot és a kezdéstől fogva kezükbe veszik az irányítást, akkor az idő múlása nem a főiskolásoknak kedvez. A dobogós pozíció és a negyedik hely között óriási a különbség és az sem lenne igazán jó, ha harmadik mérkőzésre kerülne sor.

Ünnepelni otthon szép igazán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában