Vízilabda

2024.05.16. 08:42

Digi-Eger: megvan a kilencedik hely

Biros Péter vezetésével a rájátszás valamennyi mérkőzését megnyerte a Digi-Eger férficsapata, amely a kilencedik helyen zárt a férfi OB I. 20232/2024-es küzdelmeit.

Heol.hu

Az egri Krémer Balázs a nagyszünet után lehúzta a rolót

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi OB I. 9. helyéért rendezett párharc 2. mérkőzésén:

PANNERGY-MISKOLC–DIGI-EGER 6–9 (2–0, 3–2, 0–5, 1–2)
Miskolc, Kemény Dénes Uszoda, 130 néző. V: Kollár Gy., Tordai G. 
MISKOLC: Moravcsik – Oltean 1, Tanczer, Dubinák 2, Nagy N. 1, Hegedűs 2, Várkonyi. Csere: Sipos (kapus), Smitula, Bikki-Petró, Pásztor A., Varga, Krasznai, Hok. Edző: Popovics Miklós
EGER: Krémer – Biros S., Sári A., Szalai G. 1, Spitz M. 1, Murisics 2, Krijestorac 2. Csere: Borbély (kapus), Rádli R. 1, Sudár O., Dóczi M. 2, Domokos, Molnár G., Mészáros B. Edző: Biros Péter
GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 9/1, ill. 10/2.
ÖTMÉTERESBŐL: 3/2, ill. –.
KIPONTOZÓDOTT: Sári A. a 28. percben.

A hazai 11–7-es győzelmet követően az egriek úgy utaztak Miskolcra, hogy egy idegenbeli sikerrel le is zárhatják az egyik fél második győzelméig tartó párharcot és bebiztosíthatják a kilencedik helyet.
A borsodiak azonban bő két perc után 2–0-s előnyt szereztek, s egészen a második negyed első percéig a góltól is megőrizték a kapujukat. A félidőben 5–2-re vezetett az MVLC, a szünet viszont óriási változás következett: a harmadik negyedben 5–0-val robbantottak az egriek, sőt a negyedikben még eggyel növelték az előnyüket, a Miskolc pedig már nem tudott megújulni. 
POPOVICS MIKLÓS: – Az első két negyedben úgy játszottunk, ahogy elterveztük, aztán a harmadik negyedben jött egy rövidzárlat, amit most még nem értek. Az, hogy ennyi helyzetet kihagyunk elől, nem marad büntetlenül, ahogyan nem is maradt. Gratulálok az Egernek a 9. helyhez, köszönöm mindenki munkáját és további sok sikert kívánok!
BIROS PÉTER: – Kicsit hektikus meccs volt, az első két negyed a Miskolcról szólt, az, hogy csak 6 gólt kaptunk, az nem rajtunk múlt. Az utolsó két negyedben megérkeztünk Egerből Miskolcra és több helyzetet tudtunk gólra váltani, mint a Miskolc, ez dönthetett. Köszönöm a csapatnak a munkát és mindenkinek sok sikert kívánok!
AZ EGYIK FÉL 2. GYŐZELMÉIG TARTÓ PÁRHARC VÉGEREDMÉNYE: 2–0, a Digi-Eger javára.

Öten távoznak
A mérkőzést követően Biros Péter elmondta: Spitz Márk, Krémer Balázs, Dimitrije Krijestorac, Nikola Murisics és Biros Samu a szezon végeztével távozik a klubtól. Arról, hogy érkeznek-e új játékosok egyelőre nincs információ.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában