Európa-liga

2024.05.03. 11:44

Alonso szerint mindent elbukhatnak, De Rossi még nem adta fel a harcot (videó)

A Bayer Leverkusen labdarúgócsapata továbbra is megállíthatatlan, a német bajnok az AS Roma otthonában tudott nyerni 2–0-ra labdarúgó Európa-liga elődöntőjében, így Xabi Alonso csapata fél lábbal már az Európa-liga döntőjében érezheti magát. A spanyol edző szerint még korántsem dőlt el a továbbjutás, mert a visszavágón még képes lehet fordítani Daniele De Rossi együttese.

MW

Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen vezetőedzője sajtóértekezletet tart a londoni Rush Green edzőközpontban 2024. április 17-én

Forrás: MTI/AP-PA

Fotó: John Walton

Az előző szezonhoz hasonlóan idén is az AS Roma és a Bayer Leverkusen vívta az Európa-liga egyik elődöntőjét, ezúttal viszont az olasz együttes egy csúcsformában lévő csapattal került szembe. Tavaly a Roma 1–0-s összesítéssel búcsúztatta Xabi Alonso együttesét, mely a mostani kiírásra olyannyira megtáltosodott, hogy a Bundesligát már megnyerte, és egyetlen tétmérkőzést sem veszített a szezonban – írta meg az Origo.

Fantasztikus Leverkusen

A gyógyszergyáriak veretlenségi sorozata már negyvenhat meccsből állt az El-negyeddöntő első mérkőzése előtt. Az olasz fővárosban a német bajnokcsapt Florian Wirtz és Robert Andrich góljaival diadalmaskodott úgy, hogy vendéglátó riválisának mindössze nyolc kapura lövést engedélyezett, ezek közül pedig csak két próbálkozás találta el a németek kapuját – derült ki az Origo oldaláról.

A Leverkusen ezzel a győzelemmel óriási lépést tett a dublini Európa-liga-döntő felé, Xabi Alonso együttese pedig minden sorozatot figyelembe véve már negyvenhét mérkőzés óta veretlen.

Nem mellesleg a gyógyszergyári csapatnak a triplázásra is komoly esélye van, mivel a Bundesligát már megnyerte, a Német Kupa-döntőjében pedig a másodosztályú Kaiserslautern lesz az ellenfele. A németek bizakodhatva várhatják a jövő heti visszavágót Leverkusenben. Alonso viszotn igyekszik két lábbal a földön tartani a játékosait.

Alonso szerint még nem dőlt el semmi

A spanyol szakember hiába nyertek idegenben, az AS Roma képes lehet fordítani a visszavágón.

Még egy meccs hátra van Leverkusenben. Nekik nincs veszítenivalójuk, miközben mi mindent elveszthetünk. Néha ez nehéz helyzet. Én sok fordításnak voltam már tanúja, de készen állok erre a meccsre

– jelentette ki a német bajnok vezetőedzője. Alonso tapasztalatból beszél, hiszen 2005-ben még játékosként ott volt abban a Liverpoolban, amely 3–0-s félidei hátrány után tizenegyesekkel megnyerte a Bajnokok Ligája döntőjét az AC Milan ellen. Arról nem is beszélve, hogy ez Alonso Bayer Leverkusenjének is a specialitása. A gyógyszergyáriak rengetegszer közel álltak a vereséghez az idényben, de a 90. perc után potyogtatják a gólokat, és legtöbbször nemcsak egyenlítenek, hanem fordítanak is a ráadásban – írta meg a Magyar Nemzet. Az AS Roma edzője, Daniele De Rossi szerint a csapatának nem lett volna szabad ennyi kontratámadási lehetőséget adni a németeknek, de reménykedik abban, hogy a visszavágón csodát tudnak tenni.

– Nincs mit vesztenünk. Az első félidőben mutatott játékkal és egy kis szerencsével minden megváltozhat. Egészen a kilencvenedik percig hinni fogunk a továbbjutásban – árulta el az olaszok mestere. A másik ágon a Liverpoolt kiejtő Atalanta folytatta a jó sorozatát, 1–1-es döntetlennel nyitott az Olympique Marseille ellen. Az előző körben a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Liverpoolt búcsúztató és az Olasz Kupában döntős bergamóiak egymás után negyedik tétmeccsükön maradtak veretlenek – a legutóbbi hármat megnyerték –, és jó helyzetben vannak a továbbjutást illetően. Az Európa Konferencia-liga elődöntőjének első mérkőzésén magyar bajnok Ferencvárost is búcsúztató Olimpiakosz 4–2-re nyert az angol Aston Villa vendégeként. A másik elődöntőben a Fradival azonban csoportban szereplő Fiorentina hazai pályán 3–2-re legyőzte a belga Club Brugge együttesét.

Európa-liga, elődöntő, 1. mérkőzések

Olympique Marseille (francia)–Atalanta (olasz) 1–1 (1–1)
gólszerzők: Mbemba (20.), illetve Scamacca (11.)

AS Roma (olasz)–Bayer Leverkusen (német) 0–2 (0–1)
gólszerzők: Wirtz (28.), Andrich (73.)

Európa-konferencialiga, elődöntő, 1. mérkőzések

Aston Villa (angol)–Olimpiakosz (görög) 2–4 (1–2)
gólszerzők: Watkins (45+1.), Diaby (52.), illetve el-Kabi (16., 29., 56., a harmadikat tizenegyesből), Hezze (67.)

Fiorentina (olasz)–Club Brugge (belga) 3–2 (2–1)
gólszerzők: Sottil (5.), Belotti (37.), Nzola (91.) illetve Vanaken (17., tizenegyesből), Thiago (63.)
kiállítva: Onyedika (61., Brugge)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában