Sport

2017.02.22. 13:13

ZF-Eger: pole-pozícióból a felsőházban

A Vasas elleni siker kellő lökést adhatna az OB I újabb fázisát ma kezdő ZF-Eger férfi vízilabdázóinak.

Fenyves Balázs

Fotó: Lenart Marton

A férfi OB I középszakasza felsőházának 1. fordulója:
ZF-Eger (1.)–Vasas (7.)
Eger, Bitskey uszoda, szerda, 20.00. V.: Petik, Homonnai.
Pazar alapszakaszbeli teljesítményének hála kiváló pozícióból startol az OB I középszakaszában a ZF-Eger csapata. Dabrowski Norbert és Petrovai Márton legénysége úgy kezdheti el a felsőházi küzdelmeket, hogy a nyolcfős mezőny tagjai közül a legjobban áll az összes továbbvitt eredmény tekintetében. Mindez a döntőbe jutás szempontjából is nagyon fontos, ugyanis – hasonlóan a tavaszi pontvadászathoz – , idén is a nyolc, előttünk álló összecsapás után alakulnak ki  a helyosztós párok. Így aztán az első két legtöbb pontot gyűjtő együttes mérkőzhet meg az aranyéremért, a harmadik és negyedik helyezett a bronzért, és így tovább. A listavezető ZF a jelen helyzet szerint azért is áll nagyon jól, mert a harmadik OSC jelenleg öt egységgel marad le mögötte. Az orvosegyetemisták leszakítása miatt éppen ezért lesz kulcsfontosságú, azonban még korántsem létkérdést jelentő meccs a szombati, fővárosi ütközet.

No, de ne szaladjunk ennyira előre, a középszakasz első fordulójában ugyanis előbb még a Vasas együttesét látják vendégül a sárga-kékek. Az ismételten nem szurkolóbarát időpontban kezdődő találkozón még azzal együtt sem lehet kérdés a három pont megszerzése, hogy az angyalföldiek – elsősorban tehetséges fiataljaiknak köszönhetően – az elmúlt évekhez képest valamivel biztatóbb játékot mutatatnak. Lőrincz Bálinték azonban éppen a szombati, Barceloneta elleni siker alkalmával bizonyították, jelenleg más szintet képviselnek a Földi-tanítványoknál. Ezért egyáltalán nem lepődnénk meg, ha nagyarányú hazai sikert lehetne az este folyamán elkönyvelni.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Kovács Gergőék (fehér sapkában) az első helyről kezdhetik a középszakasz felsőházának küzdelmeit Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A ZF-Eger felsőházi mérkőzései

1. ZF-Eger–Vasas február 22.
2. OSC–ZF-Eger február 25.
3. Szeged–ZF-Eger március 4.
4. Szolnok–ZF-Eger március 8.
5. Vasas–ZF-Eger március 18.
6. ZF-Eger–OSC március 25.
7. ZF-Eger–Szeged március 29.
8. ZF-Eger–Szolnok április 1.

A felsõház állása

1. ZF-Eger 14 13 1 – – 40

2. Szolnok 14 13 – 1 – 39

3. OSC 14 11 2 1 – 35

4. FTC 14 10 3 1 – 33

5. Miskolc 14 8 3 3 – 27

6. Szeged 14 7 5 2 – 26

7. Vasas 14 7 1 6 – 22

8. BVSC 14 6 2 6 – 20

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!