magával vonszolta a vízbe

2017.09.15. 14:10

Krokodil vetett véget egy tehetséges srác életének

A Financial Times fiatal újságírója Srí Lankán esett a hüllő áldozatául.

A 24 éves brit újságírót, Paul McCleant, aki a dél-ázsiai szigetországban töltötte a szabadságát barátaival, akkor ragadta el egy krokodil, amikor éppen kezet akart mosni egy folyóban a népszerű szörfös paradicsom, az Arugam-öböl környékén.

A krokodiltámadás szemtanúi voltak a közelben lévő horgászok. Ők hívták segítségül a szörfösöket a bajba jutott ember megmentésére. Ám mire a közeli szörftanfolyamról a helyszínre érkeztek a szörfösök, már nem látták az áldozatot, mert a krokodil magával vonszolta a vízbe.

Az Oxfordi Egyetemen végzett McClean holttestét a Srí Lanka-i tengerészet szakemberei találták meg a folyóban az esti órákban. Az elhunyt újságírót a barátai azonosították.

James Lamont, a Financial Times főszerkesztője közleményében együttérzését fejezte ki McClean családjának és barátainak. Mint fogalmazott, felvették hozzátartozóival a kapcsolatot, és mindent elkövetnek, hogy segítsenek nekik ebben a tragikus helyzetben.

„Le vagyunk taglózva. Nagyszerű srác volt, Everton-drukker, vakító elméjű. Óriási tragédia” – nyilatkozta McClean egy kollégája.

Borítókép: A Srí Lanka-i rendőrség keresi McClean holttestét a Panama falujához közeli öbölben.

AFP PHOTO/ STR

Ezek is érdekelhetik