Friss hírek

2004.12.02. 13:14

Kinek jár a Siemens-kártérítés?

A BKV Rt. igazgatósága jogilag is vitatja Atkári János főpolgármester-helyettes azon rendelkezését, amely arra utasítja a céget, hogy utalja át a városvezetsnek azt a kártérítést, amit a Siemens fizet az alacsony padlós villamosok késedelmes szállítása miatt.

BAMA

Garadnai András, az rt. igazgatósági elnöke még novemberben felhívta Atkári János figyelmét arra, hogy a kártérítés a mulasztó magatartás miatti károk fedezetére szolgál, ezért a céget illeti meg. Az összeg kimaradása kiszámíthatatlan következményeket, finanszírozási ellehetetlenülést idézne elő a cégnél.
Időközben azt is megállapította a BKV igazgatósága, hogy a főpolgármester-helyettes nem utasíthatja jogszerűen átutalásra a céget, mive. a gazdasági társaságokról szóló törvény alapján ezt csak a tulajdonosi jogkörben eljáró Fővárosi Közgyűlés, vagy hatáskör-átruházás esetén a tulajdonosi bizottság teheti meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!