Friss hírek

2006.01.02. 12:14

Román Nemzeti Fejlesztési Terv indul

Elfogadta a román kormány az ország Nemzeti Fejlesztési Tervét. A 2007 és 2013 közötti időszakra vonatkozó elképzelés végrehajtásához 58,7 milliárd euróra van szükség, ennek 43 százalékát az Európai Unió biztosítja.

BAMA

A pénzügyminisztérium nyilatkozata szerint 2004-ben az egy főre jutó román GDP az EU-átlag 31 százalékát érte el, s becslések szerint 2007 és 2013 között Románia a lemaradásából 10 százalékpontnyit tud behozni. A terv prioritásai között szerepel a gazdasági versenyképesség növelése, a tudásalapú gazdaság fejlesztése, a szállítási infrastruktúra korszerűsítése, a környezeti infrastruktúra javítása. Ugyancsak kiemelt fontosságú a humán erőforrás fejlesztése, a vidéki gazdaság körülményeinek javítása, a mezőgazdaság produktivitásának növelése, az összes romániai régió felzárkóztatása. A nemzeti stratégia megvalósítását alapvetően az állami és a helyi költségvetésekből finanszírozzák. (eurohirek.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!