Gazdaság

2010.07.30. 17:03

Lemondott titkári tisztségéről dr. Gál Lajos

Ősztől a tanításra és a családi birtokra koncentrál majd az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának titkára, aki két éve töltötte be ezt a pozíciót.

K. G.

– Megnövekedett teendőim miatt nem tudom tovább vállalni a titkári feladatokat – indokolta döntését dr. Gál Lajos. – Egyrészt rám bízták az Eszterházi Károly Főiskolán induló borkultúra szakirányú mesterképzés előkészítését, ami nagy szakmai kihívást jelent. Másfelől a családi birtokkal kapcsolatos munkákat sem kívánom feladni.

A szőlő-bor ágazat – különösen az Egri Borvidéken – válságos időszakon megy át. Ezzel kapcsolatban, az eltelt két évet röviden értékelve, a leköszönő titkár emlékeztetett: az Egervin felszámolása miatt a gazdák nyakán maradt szőlőt sikerült végül a hegyközségi rendszeren keresztül mind a két évjáratban értékesíteni, ugyanakkor segíteni tudtak a termelőknek egy új értékesítő szervezet megalakításában is.

Ugyancsak ezen időszak eredményeinek sorában említette meg az „egri” földrajzi névvel ellátott borok védett eredetűvé tételét, illetve az Egri Bikavér szóvédjegy ügyében, továbbá a bormarketing terén az orosz és lengyel piacon tett lépéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!