Meglepetést okozhatunk

2017.09.08. 20:11

Szerb kapitány: Nem becsülhetjük le a magyarokat

Aleksandar Djordjevic szövetségi kapitány szerint nem tehetik meg azt, hogy lebecsülik a magyarokat a férfi kosárlabda Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében.

Bayern coach Aleksandar Djordjevic gestures during the German Bundesliga basketball game between FC Bayern Munich and ratiopharm Ulm in the Audi Dome in Munich, Germany, 26 December 2016. Bayern lost the game 79-87. Photo: Tobias Hase/dpa

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Tobias Hase

A szakvezető a Sinan Erdem Csarnokban tartott péntek délutáni edzés után azt mondta a szerb sajtónak, hogy a legjobb 16 között már nincs olyan könnyű ellenfél, mint a csoportkörben, így a magyarokat is tisztelniük kell.

„Ismerjük az erősségeiket, és mindent megteszünk, hogy megállítsuk őket. Mi elsők lettünk a D csoportban, ők negyedikek a C-ben, ami különbség, nekünk pedig az a feladatunk, hogy a pályán megmutassuk ezt a különbséget” – szögezte le a Sashának becézett tréner.

A kapitány kifejtette, a magyar válogatottnak két vezére van Hanga Ádám és Vojvoda Dávid személyében, Keller Ákos pedig további erőt ad a csapatnak.

„Emellett Ivkovics Sztojan kapitányt is ismerem, régóta dolgozik Magyarországon, és tisztelem a munkáját” – tette hozzá Djordjevic.

A folytatásban a magyarok vették birtokba a 13 722 fős arénát egy egyórás tréning erejéig.

A magyar szakvezető ugyancsak tisztelettel beszélt szerb kollégájáról az MTI-nek:

„Szuper ember és remek edző. Ezen a szinten már csak kiváló trénerek vannak, és külön örömünkre szolgál, hogy kivívtuk az elismerésüket” – mondta a szakember, majd rátért a vasárnap 14.15-kor kezdődő mérkőzésre.

„Van tudáskülönbség a két csapat között, amit eddig játszottunk, az itt már nem lesz elég. Ennek kapcsán is szorgalmazom, hogy minél több magyar kosaras próbálja ki magát a külföldi bajnokságokban” – tette hozzá Ivkovics Sztojan.

(Borítókép: AFP / DPA / Tobias Hase)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában