A meccs legjobbjai között

2023.12.21. 08:51

A Liverpool edzője és az angol lapok is dicsérték Szoboszlait (videó)

A The Telegraph kritikája azzal a címmel kezdődik, hogy a Liverpool motorja újra duruzsol, Szoboszlai Dominik visszatalált a legjobb formájához. Az értékelés így folytatódik: „Szoboszlai Dominik mindenkit emlékeztetett, milyen nagyszerűen játszik ebben a szezonban, miközben a Ligakupa elődöntőjébe segítette a Liverpoolt” – adta hírül a Mandiner. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője áradozott a csapatáról, s kiemelte a magyar válogatott csapatkapitánya góljának jelentőségét is.

MW

Szoboszlai Dominik irányítja a labdát a Liverpool–West Ham United angol Ligakupa-negyeddöntő labdarúgó-mérkőzésén 2023. december 20-án az északnyugat-angliai Liverpoolban, az Anfielden

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A Manchester United elleni frusztráló 0-0 után egészen más hangulatott keltett a Liverpool háza táján a szerda esti Ligakupa-mérkőzés. Szoboszlai Dominik kezdte a gólgyártás, a Liverpool pedig végül 5-1-re nyert. Jürgen Klopp a kiütéses siker után nem fukarkodott a nyilvános dicsérettel, s nem meglepő, hogy fontos találata után Szoboszlai is bekerült a pozitív értelemben kiemelt játékosok körébe – írja a Magyar Nemzet.

Egy mélyen védekező csapat ellen a legnehezebb futballozni. A Manchester United ellen ennek ellenére leadtunk harminc lövést a kapura, de mégsem hoztunk igazán jó döntéseket vagy éppen nem voltak jól eltalált lövések. Néha a különbséget néhány centi jelenti egyetlen játékos lábában. Ha csak a West Ham elleni első félidőt nézzük, Szoboszlai Dominik gólját leszámítva nem volt nagy a különbség. Domináltunk, de csak abból a támadásból szereztünk gólt. Aztán a másodikban már minden összejött támadásban

– hasonlította össze a két mérkőzést a Liverpool német edzője. 

A Liverpool német menedzsere, Jurgen Klopp ünnepel csapatgyőzelmét az angol Ligakupa-negyeddöntő Liverpool–West Ham United labdarúgó-mérkőzésén 2023. december 20-án az északnyugat-angliai Liverpoolban, az Anfielden 
Fotó: Oli Scarff / Forrás: AFP

Az eredmenyek.com osztályzatai a kétgólos Curtis Jones (8,8) volt a Liverpool legjobbja, Trent Alexander-Arnold (8,2) és Szoboszlai Dominik (7,9) volt még a top 3-ban.

Jürgen Klopp elégedetlen az Anfield Road közönségével

A Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool FC labdarúgócsapatának vezetőedzője elégedetlen volt a hazai szurkolók biztatásával az együttes szerdai, West Ham United felett aratott 5-1-es diadala alkalmával.

A német tréner szerint a gárda hiába játszott kiemelkedően, az első félidőben kevés támogatást kapott a nézőtérről.

Az Anfield Road közönsége
Fotó: Paul Ellis / Forrás: AFP

„Sok mindenen változtattunk, domináltunk, én a lelátón ezer százalék, hogy tűkön ültem volna. Szükségünk van az Anfield támogatására az első másodperctől az utolsóig, így arra kérem a szurkolókat, hogy ha valakinek túl sok a decemberi foci, az adja oda a jegyét másnak” – jelentette ki Klopp.

A Liverpool - melyben Szoboszlai gólt szerzett a szerdai Ligakupa-negyeddöntőn - szombaton a bajnoki listavezető Arsenalt fogadja a Premier League-ben. A mérkőzésen az elmúlt 50 év legnagyobb létszámú, 57 ezres közönsége lehet az Anfielden, amelynek felújított és kibővített lelátórészét nemrégiben nyitották meg részlegesen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában