Bükki betyár

2024.01.16. 15:08

Különleges videoklippel jelentkezett az egri zenész

Kiad, azaz Oláh Róbert új videoklipet mutatott be néhány napja. A Hazatalál videója igazi kulturális fúzió.

Szabadi Martina Laura

„Pusztai-western, bükki betyárok, folk-country fúzió” –  ezekkel a szavakkal mutatta be Kiad, azaz Oláh Róbert új videoklipjét amely a Hazatalál című számához készült.

Oláh Róbert a videóklipjét saját nyersanyagokból mesterséges intelligencia segítségével készítették, a hanganyag és a videóklip létrejöttét az EIZP - Egri Ifjúsági Zenei Program támogatta.

– Az alapja egy régi ötlet, mely még akkor született, amikor 30 nap alatt 30 dalvázlatot írtam. Ezek közül néhány valahogy jobban megragadt bennem, így el is kezdtem idővel kidolgozni őket. A Hazatalál az egyik ilyen – meséli Oláh Róbert a zenéje születéséről.

– Számomra a szépsége az egyszerűségében rejlik: az ismétlődő gitár és énekdallam egyfajta mantrává, fohásszá emeli az egészet. A csatlakozó hangszerekkel pedig fokozódik a hangulat. Ez az első olyan dalom szólóban, ahol mind a négy "klasszikus" zenekari hangszer megszólal: van benne ének, gitár, basszusgitár és dob is. A videóklip is ezt az ismétlődő mantrázó, már-már pszichedelikus hangulatot igyekszik kiegészíteni: az általam kamerával kísért lovastúrákon, valamint saját bükki kalandozásaim alatt készült vágóképek állnak össze egy sztorivá, ahol a szerelméhez menekülő betyár, bandita útját kísérhetjük végig egy fekete-fehér, torz és furcsa világban. A vágókép tehát mind saját, de az összeállításhoz mesterséges intelligenciával kísérleteztünk. Nekem nagyon passzol a hangulata a dalhoz, meg vagyok elégedve vele – részletezte a zenész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában