Támogatás

2021.12.04. 14:15

42 milliárd forinttal támogatja a kormány a Mátrai Erőművet

A kormány legutóbbi ülésen úgy döntött, hogy az energiaellátás folyamatossága, és a munkahelyek megőrzése érdekében 42 milliárd forintot juttat hazai forrásból a Mátrai Erőműnek.

Heol

A Mátrai Erőművet annak idején a baloldal külföldi kézre juttatta, most pedig bezárná. A baloldal miniszterelnök-jelöltje azt nyilatkozta, hogy az erőművet egyáltalán nem éri meg fenntartani, és az itt dolgozó több ezer embernek máshol kell munkát találni. Ez a teljesen felelőtlen és érzéketlen álláspont egyáltalán nem veszi figyelembe, hogy Magyarország biztonságos energia-ellátásához nélkülözhetetlen a Mátra Erőmű működése és az itt dolgozók megfeszített munkája – írja Horvát László facebook bejegyzésében.

„A kormány számára az erőmű stratégiai fontosságú, ezért került újra állami kézbe és ezért valósulhat meg teljes modernizációja a következő években. A kormány legutóbbi ülésen úgy döntött, hogy az energiaellátás folyamatossága, és a munkahelyek megőrzése érdekében 42 milliárd forintot juttat hazai forrásból az erőműnek. A magyar emberek, háztartások energiaellátása az erőmű, és az itt dolgozók munkahelye biztonságban van, és biztonságban is marad. A baloldal miniszterelnök-jelöltjének pedig azt üzenjük: el a kezekkel a Mátrai Erőműtől.” – fogalmazott a Fidesz szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában