Statisztika

2022.06.17. 07:48

A tavalyi szintet hozták a cégek az első négy hónapban

Áprilisban az ipari termelés volumene országosan 3,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

T. B.

Négy és fél százalékos kibocsátási csökkenést mértek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A munkanapok számát figyelembe véve 4,7 százalékos volt az emelkedés a KSH szerint. A feldolgozóipari alágazatok többségében éves összehasonlításban bővülést mértek a statisztikusok, viszont a legnagyobb súlyú járműgyártás termelése számottevően csökkent. Az ipari export volumene 3,8 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál, csökkent a járműgyártás és az elektronikai ipar kivitele is. Az ipar belföldi értékesítése 13,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest. 

Heves megyében az előző áprilishoz képest 4,5 százalékkal csökkent az ipar kibocsátása a KSH mérése alapján, a cégek megközelítőleg 170 milliárdos értéket teremtettek. A tavalyihoz hasonlóan az első négy hónap közül az áprilisi adat csak a januárinál volt jobb. Ahogyan országosan is, úgy Hevesben is visszaesést mértek márciushoz viszonyítva. Az első négy hónapban minimális növekedést mértek a tavalyi évvel összehasonlítva.

Címkék#cégek#KSH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!