KSH

2024.02.12. 08:04

Decemberben annyit vásároltunk, mint az előző évben

Éves szinten kilenc százalékkal esett vissza a kiskereskedelmi fogalom Heves vármegyében.

Tóth Balázs

Tavaly decemberben a kiskereskedelem forgalma a kiigazított adatok szerint 0,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A KSH szerint az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 1,3, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,8 százalékkal nőtt, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 3 százalékkal csökkent az értékesítés. A vármegyék kevesebb mint felében nőtt a forgalom, Heves vármegye ezek közé tartozott, itt a 46,43 milliárd forintos költés 0,2 százalékos pluszt eredményezett.

Az egész évet tekintve a kereskedelmi forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 7,9 százalékkal kisebb volt az előző évinél. Megyénkben ennél nagyobb, kilenc százalékos volt a visszaesés. Bár az előző évinél hét százalékkal több pénzt, 477 milliárd forintot hagytunk a boltok pénztárainál, ezért a magas infláció miatt jóval kevesebb árut vásárolhattunk.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!