Árverés

2024.06.04. 06:54

Nem pusztul tovább az egykori tüdőgondozó épülete?

A napokban kipakolták az egykori egri tüdőgondozó épületét, de új tulajdonosa még nincs.

Tóth Balázs

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elektronikus árverési oldalán két egri ingatlan is felbukkant, igaz, ezek még nem licitálhatók, de érdeklődni lehet irántuk. Az egyik a volt tüdőgondozó épülete a Klapka utcán, az Érsekkert kapujánál, ennek alapterülete 2798 négyzetméter és forgalmi értéke bruttó 125,73 millió forint (nettó 99 millió forint). 

A volt egri tüdőgondozó épülete új tulajdonoshoz kerülhet.
A volt egri tüdőgondozó épülete
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A napokban a bent lévő berendezéseket kipakolták belőle. A leírás szerint az egykori Petró-villát az 1970-es években átalakították az orvosi rendelői célokra (a tüdőgondozó 2018-ig működött benne), és most jelentős felújításra szorul.

A pakolást látva egyik olvasónk szerint új tulajdonost kaphatott az épület, de az MNV Zrt. tájékoztatása szerint az állami tulajdonban lévő, az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alatt, valamint a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet vagyonkezelésében álló ingatlant még nem értékesítették. Míg azonban az ingatlan a múlt héten még szerepelt az árverési oldal ingatlan kínálatában, most nincs ott, de a licitálhatók és az árverésre meghirdetettek között sem.

Van egy másik eladó állami vagyonelem is, méghozzá a Baktai úti egykori pszichiátria. A 3,2 hektáros ingatlanon 22 épület található, kórház, mosoda, porta, raktárak, garázsok. Régóta üresen áll, 2015-ig az Állami Egészségügyi Ellátó Központ tulajdonában volt, ekkor vette át az MNV Zrt., amely most bruttó 461,612 millió forintért hirdeti. Az ingatlannak vannak bérlői is és többfelé darabolható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!