Időjárás

2020.06.14. 13:17

Narancssárga figyelmeztetést adtak ki Hevesre

A zivatarokat felhőszakadás is kísérheti, többnyire 20-40 milliméter közötti csapadék eshet, de néhol a 40, 50 milliméter feletti mennyiség sem kizárt.

Heol

A késő délelőtti, déli óráktól ismét zivatarok kialakulása várható nagy területi lefedettség mellett – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legtöbb és legintenzívebb zivatarok továbbra is az északnyugat-délkelet sávban várhatóak.

A zivatarokat felhőszakadás kísér(het)i, többnyire 20-40 milliméter közötti csapadék eshet, de néhol a 40, 50 milliméter feletti mennyiség sem kizárt. Emellett viharos szél is társulhat a csapadékgócokhoz, van esély az említett sávban a károkozó, 90 kilométer/óra feletti szélrohamokra is. Helyenként nagyméretű (> 2 centiméter) jégre is lehet számítani.

 

Csökkenő számban éjszaka is lehetnek elszórtan zivatarok. Hétfőn a mainál várhatóan kisebb területen és kevésbé intenzív zivatarok alakulhatnak ki, a legnagyobb valószínűséggel keleten, legkisebb eséllyel pedig északnyugaton. A zivatarokat holnap is elsősorban felhőszakadás kísérheti, de néhol akár viharos széllökések és nagyobb méretű jég is előfordulhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában