időjárás

2020.08.31. 08:50

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt Heves megyére

A kettes fokozatú jelzés szerint a viharok mellett akár jégeső is előfordulhat.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint záporok, zivatarok alakulhatnak ki csaknem az ország egész területén a hét elején. Több megyére, köztük Heves megyére is kettes fokozatú veszélyjelzést adtak ki. Ennek értelmében jégeső is kialakulhat a térségben.

Délután délnyugat felől fokozatosan befelhősödik az ég, délutántól pedig többfelé ered majd el az eső amit a villámlások mellett erős szél is kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 22 és 26, míg keletebbre 27 és 31 fok között várható. Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Heves esőzésre és viharokra és borult égre kedden is lehet számítani, ugyanis az egyes illetve kettes fokozatú veszélyjelzés hétfőt követően is érvényben marad. Délelőtt főként a keleti és északi tájakon várható csapadék. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugatira forduló szelet élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 26 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!