Időjárás

2021.05.18. 10:22

Durva széllökésekre és esőzésre figyelmeztet a meteorológia

A kedd délutáni órákban az északnyugati szél sebessége elérheti a 70 km/h körüli értéket a közép-magyarországi régióban.

Heol

Forrás: OMSZ

Elsőfokú riasztást adott ki a Országos Meteorológiai Szolgálat az ország számos megyéjére, többek között Heves megyére is az erős szél miatt, 2021.05.19. szerda éjfélig.

Kedden a délután második feléig a közép-magyarországi régióban az északnyugati szél sebessége elérheti a 70 km/h körüli értékeket – tájékoztatott oldalán. Ezt követően jelentősen mérséklődik a légmozgás.

Mint kiderült, ezen felül kedden, a délután második felétől a késő esti órákig Vas megyétől Baranyáig előfordulhat zivatar, jó eséllyel heves kísérőjelenségek nélkül, míg éjszaka inkább az intenzívebb záporok lesznek jellemzőek (szintén a délnyugati megyékben), szerdán pedig az ország északkeleti harmadán fordulhat elő a záportevékenység mellett zivatar is.

Szerdán a napi csapadék mennyisége területi átlagban, a három délnyugati megyében 20 mm felett alakulhat – tudtuk meg az előrejelzésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!