Időjárás

2023.07.29. 12:26

Riasztást adtak ki Heves több járására: jön a nagy zuhé?

Az Egri, a Bélapátfalvai, a Pétervásárai és a Gyöngyösi járásra is első fokú, citromsárga színű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton pár perccel dél után.

Heol.hu

Szombaton a késő délelőtti, déli óráktól az északi országrészben és a Tiszántúlon alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket átmeneti szélerősödés, intenzív csapadék, esetleg aprószemű jég kísérhet - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írják, éjjel is főként az északi tájakon lehetnek zivatarok, majd hajnaltól, reggeltől északnyugat felől egy hidegfront hatására előbb a Dunántúlon lehet zivatarokra számítani, majd ezek napközben fokozatosan kelet felé helyeződnek. Este már inkább csak a keleti megyékben lehetnek zivatarok. A legfőbb veszélyforrás a felhőszakadás lesz, ugyanis nagy területen hullhat rövid idő alatt megközelítőleg 20-40 milliméter, néhol ennél több is előfordulhat. Ezen kívül a zivatarokat viharos széllökés (általában 60-80 kilométer per órás, délkeleten, keleten akár 80 kilométer per órát meghaladó) és jégeső kísérheti.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában