Időjárás

2023.08.18. 21:43

Riasztást adtak ki Hevesre: dörög, villámlik, jön a nagy zuhé

Péntek este kilenc óra után egyes fokozatú, citromsárga színű riasztást adott ki Heves vármegye minden járására - kivéve a Bélapátfalvi Járás - az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok, illetve felhőszakadás kialakulása miatt.

Heol.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken este, éjszaka és holnap napközben is szinte az egész országban alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulásához, az ország bármely pontján megjelenhetnek az időszak alatt. Az előttünk álló éjszaka kissé csökkenhet a számosságuk, majd szombaton a nappali órákban ismét szórványos jelleggel számíthatunk rájuk. Az erősebb zivatargócokat főként felhőszakadás (~25-35 milliméter, egy adott pont fölött egymást követő zivatarcellákból akár 45-50 millimétert meghaladó mennyiség is összegyűlhet) kísérheti, azonban kisebb eséllyel átmeneti viharos széllökés (~60-80 kilométer per óra), esetleg jégeső (1-2 centiméternél nem nagyobb átmérő) is társulhat hozzájuk (elsősorban a nappali órákban). Szombat estétől, késő estétől határozottabb lecsengés kezdődhet el.

A napi középhőmérséklet a délkeleti országrészben 25 fok közelében alakul.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!